Spektakulær Tour de France-oppladning for sykkelstjernene

Se bilder fra tunnelen som skal sykles gjennom i Critérium du Dauphiné.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Åttedagersrittet Critérium du Dauphiné ligger strategisk plassert fra 8. - 15. juni kun kort tid før startskuddet smeller i Tour de France 5. juli. Rittet omtales som et komprimert Tour de France der de fleste favorittene stiller til start for å finslipe formen til sommerens store franske eventyr. 

Ruten til den 66. utgaven av Critérium du Dauphiné ble offentliggjort i dag. Det blir noe å knaske på for både spurterne, klassikerne og sammenlagtkanonene.

I det som er det siste rittet til mange i feltet før Touren, får vi servert spektakulære scener allerede på den første etappen.

En ti kilometer lang tempoetappe venter rytterne, der 1,8 kilometer går gjennom en lang tunnel for syklister og fotgjengere under Croix-Rousse i Lyon. Den underjordiske tunnelen omtales som «Le Tube» og ble åpnet under lysfestivalen i Lyon i fjor. 

Tunnelen er opplyst av prosjektorer som viser spektakulære bilder på fjellveggene - det vil uten tvil by på like spektakulære TV-bilder. 

Men ikke alle er imponert og begeistret over at tempoetappen i rittet bare er ti kilometer lang. Tejay van Garderen

– Så akkurat ruten for årets Critérium du Dauphiné. Hva skjedde med tempoetapper? Det ser ikke ut til at de eksisterer i år, skriver BMC-rytteren på Twitter.

Se bildeserie fra «Le Tube» øverst på siden!

Med solide ryttere som fjorårsvinner Chris Froome, Alberto Contador og Vincenzo Nibali venter flere tøffe klatreetapper for feltet. Alle 18 World Tour-lagene er invitert til Critérium du Dauphiné. ASO (Tour-arrangøren) har også gitt «wild cards» til IAM Cycling, Cofidis og Team NetApp-Endura. 

Tour de France starter 5. juli i Yorkshire.

Critérium du Dauphiné sendes på TV 2. Se videodemonstrasjon av ruten her!