– Vålerenga er arrogante og breiale

Ordkrigen før seriefinalen mellom Vålerenga og Oilers har startet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Vålerenga-Stavanger Oilers på TV 2 Sportskanalen og tv2sumo.no tirsdag kl. 19.00. 

Tirsdag kveld skal det hele avgjøres.

Vålerenga møter Stavanger Oilers til den siste og mest dramatiske kampen i GET-ligaen.

Det er siste serierunde. Vinneren av kampen vinner seriemesterskapet og får fordelen av å kunne velge motstander i sluttspillet først, pluss en hjemmebanefordel.

Ordkrigen har startet
Utenfor isen har kampen allerede begynt.

– Vålerenga er litt arrogante og breiale, og det skal bli deilig å få jekka dem ned. Og Bonsaksen må se seg litt bakover etter pucken, for på tirsdag lover jeg at det smeller. sier Oilers' Tommy Kristiansen til TV 2 Sporten.

Før kampen skiller det ett poeng mellom de to topplagene i favør av Oilers. Poengdifferansen har imidlertid ingenting å si - for i innbyrdes oppgjør står det 2-2, og ved poenglikhet avgjøres serien på nettopp innbyrdes oppgjør.

Siden det skal kåres en vinner, enten ved ordinær tid, sudden death eller straffeslag vil et av lagene ta ett poeng mer enn det andre og vinne serien.

Christian Dahl Andersen sier at han gleder seg til å kunne vinne serien på Vålerengas hjemmebane. 

– Det hadde vært utrolig deilig å snyte Vålerenga for et seriemesterskap på Jordal på den måten, det er noe jeg kommer til å huske for alltid, forteller Oilers-forwarden.

Vålerenga-direktør Jan Tore Kjær svarer Oilers-leiren med samme mynt.

– Jeg tror ikke de behøver å jekkes ned noe særlig, og tror ikke de er så særlig breiale når de kommer på isen her. Når de kommer hit så kommer de til løvens hule, så skal du se at de automatisk blir jekket ned når de kommer på isen, fastslår han.

– Hjemmebanefordelen kan avgjøre
Vålerenga-trener Espen «Shampo» Knutsen tror først og fremst at det er hjemmebanefordelen som kommer til å avgjøre kampen. 

– Det er to veldig jevne lag, og det er det lille som gjør at det tipper vår vei, sier han.

MØTES TIL SERIEFINALE: Stavanger Oilers og Vålerenga. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
MØTES TIL SERIEFINALE: Stavanger Oilers og Vålerenga. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Selv er «Shampo» overrasket over laget sitt denne sesongen. 

– Hadde noen sagt til meg før sesongen at vi skulle være i denne situasjonen her, så hadde jeg ikke trodd det, ettersom jeg hadde regnet med at Oilers hadde vunnet serien allerede, mener han.

Ikke overraskende uenig
Oilers-trener Petter Thoresen er ikke overraskende uenig.

– Vi har fire gode rekker som kan være med å produsere, vi har ansvarsfulle folk som har vært med på å vinne mye det siste året, og jeg tror vi takler situasjonen bra, konstaterer han.

Det berømte «Jordals-spøkelset» henger over Oilers, og selv om klubben kun har vunnet to ganger de siste fem årene borte mot Vålerenga, er Thoresen optimist. 

– Historien sier jo sitt om hvem som oftest vinner disse kampene, men vi dekker oss litt bak at de gangene vi har vunnet der, har det vært såkalte «kniven-på-strupen»-matcher, og vi føler oss bra og er klare for å vinne der igjen, konkluderer Oilers' suksesstrener optimistisk foran tirsdagens seriefinale i GET-ligaen.