SLITEN: Petter Northug Jr. har vært utladet etter Sotsji-OL. Photo: Maja Suslin / TT /
SLITEN: Petter Northug Jr. har vært utladet etter Sotsji-OL. Photo: Maja Suslin / TT /

Northug vil gå i Holmenkollen

Men kun hvis han får overskuddet tilbake.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Petter Northug ble bare nummer 34 på lørdagens prolog i Lahti. Mosbyggen følte seg pill råtten og dro hjem etter sprinten. Fra sofakroken kunne han se Martin Johnsrud Sundby koble et skikkelig grep om den gule verdenscuptrøyen.

Etter OL har Northug slitt med overskuddet. Han må tilbake på plussiden om det skal bli aktuelt å gå 50 km i Holmenkollen kommende lørdag. 

Trener Eirik Myhr Nossum forteller at Northug har vært sliten i etterkant av OL.

– Han følte seg sliten i forrige uke, både fysisk og mentalt, sier Nossum til TV 2.

Treneren håper Northug kan være tilbake i slag allerede til helgen. Tirsdag tar Northug en avgjørelse på om han stiller.

– Nå blir planen å ligge på latsiden og trene rolig. Han tar en vurdering i løpet av morgendagen om veien videre. Vi har alltid mål om å gå skirenn, men han er nødt til å være mindre sliten for å gå verdenscupen. Selv var han overrasket over at han var så nær å gå videre i Lahti. Han sa han følte seg pill råtten, sier Nossum.  

Northug ønsker å slå tilbake på hjemmebane. Skikongen har minnene fra Oslo-VM fortsatt friskt i minnet. 

– Han kjenner kroppen sin best selv. Han kjenner når han er på plussiden. Nå må han hvile og ligge med beina høyt. Petter ønsker å være med i Holmenkollen. Han ønsker å gjøre en god figur der. Kollen har en spesiell plass i hodet til Petter, spesielt med tanke på det som skjedde for noen år siden. Han ønsker å gå fort der, og han ønsker også å gå fort i Falun, sier Nossum.

Landslagssjef Vidar Løfshus har ikke fått snakket med Northug.

– Jeg har prøvd å ringt ham og sendt SMS, men jeg har ikke fått tak i ham, sier Løfshus.

Han synes det er greit at Northug dro hjem til Trøndelag for å hvile, men er skeptisk til om Northug finner formen mot slutten av sesongen.

– Han kom kanskje litt dårlig forberedt inn til denne sesongen. Da holdt det ikke. Det skal vel en del til for at han får det veldig på skinner de siste ukene.

Søndag er det 30 km for jentene i Holmenkollen. Allerede onsdag er det sprint i Drammen. De norske utøverne som går sprinten finner du her

Uttaket til løpene i Holmenkollen finner du her.