FÅR REFS AV MOTEEKSPERTEN: Penélope Cruz kom i hvit kjole med mye ekstra stoff.
FÅR REFS AV MOTEEKSPERTEN: Penélope Cruz kom i hvit kjole med mye ekstra stoff.

– Hadde passet bedre på togaparty enn på Oscars

Moteeksperten er ikke imponert over alle nattens kjoler...

Den røde løperen ble rullet ut, kvartaler ble stengt av og stjerneglansen lå tungt over Hollywood natt til mandag norsk tid. 

For når hele Hollywood samles til Oscar-fest, skal det ikke spares på noe: Smykker og spesialdesignede kreasjoner til svimlende antall millioner dollar, dype utringninger og lange gallakjoler, flotte galladresser på mannfolkene, nøye sminkede ansikter og frisyrer det må ligge timevis med arbeid bak, var å se på den røde løperen.

– Ingen store overraskelser

Likevel, det var ingen store overraskelser i kveld, sier vår moteekspert Ida Elise Eide Einarsdóttir, som er redaktør i VIXEN Magazine.

– Dette var en rød løper uten de helt store overraskelsene. Når det er sagt er det mange flotte kreasjoner her, og it-girl Lupita Nyong’o, Angelina Jolie og Charlize Theron er blant kveldens aller fineste. Det har vært mye Old Hollywood-glamour på den røde løperen. Også enkeltfarger som rødt, svart og blått går igjen, sammen med alle nyanser av nude. Og svarte paraplyer da, sier Einarsdóttir.

Hun har laget en liste over kveldens vakreste kvinner, flotteste menn – og verst kledde.

Kveldens vakreste kvinner

1. Lupita Nyong’o: 

SOM ASKEPOTT: Lupita Nyong'o ankommer på den røde løperen. (Photo by Chris Pizzello/Invision/AP)
SOM ASKEPOTT: Lupita Nyong'o ankommer på den røde løperen. (Photo by Chris Pizzello/Invision/AP)

– Det var knyttet store forventninger til Lupita Nyong’o. Og hun innfrir. Hun minner om en moderne Askepott i denne vakre kreasjonen fra Prada. En av kveldens aller fineste kjoler, på en av verdens aller kuleste damer!

2. Charlize Theron: 

VAKKER I SVART: Charlize Theron.
VAKKER I SVART: Charlize Theron.

– Hun gikk for et skikkelig statement på den røde løperen iført en fantatiske kreasjon fra Dior. Tidløst. Sexy. Klassisk. Og med diamanter fra Harry Winston til en verdi av over 15 millioner dollar! 

3. Jennifer Lawrence: 

BLIKKFANG I RØDT: Jennifer Lawrence.
BLIKKFANG I RØDT: Jennifer Lawrence.

– Hun så smashing ut i sin røde kjole signert Dior og clutch fra Salvatore Ferragamo. Elsker det kule, korte håret! 

5. Cate Blanchett:

PALJETTKJOLE: Cate Blanchett.
PALJETTKJOLE: Cate Blanchett.

– Wow! Her stemmer alt! Den vakre kjolen fra Giorgio Armani overøst med paljetter og perler. Den enkle makeupen. Det softe håret. Perfeksjon.

5. Angelina Jolie

STUNNING: Angelina Jolie.
STUNNING: Angelina Jolie.

 

– Angelina Jolie ser stunning ut som alltid i en fotsid kreasjon med lange ermer fra Elie Saab. Og på armen - verdens hotteste armcandy, Brad Pitt.

Kveldens flotteste menn

1. Leonardo DiCaprio 

KJEKKAS: Leonardo DiCaprio.
KJEKKAS: Leonardo DiCaprio.

– DiCaprio gikk for klassisk Hollywood-glamour i en navy blue dress signert Armani med custom made Jennifer Meyer cuffs og slicked back hair. En av kveldens flotteste i herreklassen. Alltid velkledd. Alltid smooth. 

2. Pharell Williams 

DRESS-SHORTS: Pharrell WIlliams sammen med kona Helen Lasichanh. REUTERS/Lucas Jackson
DRESS-SHORTS: Pharrell WIlliams sammen med kona Helen Lasichanh. REUTERS/Lucas Jackson

– Han ankom den røde løperen i en dress fra Lanvin. Han hadde lagt den populære hatten hjemme. Det samme med buksebena. For Pharell sporta en kul cut off. Og vi forventa ikke mindre av en av kveldens heiteste menn. Og ja - det er lov på Oscars!

3. Jared Leto 

FIKK OSCAR I HVIT DRESS: Jared Leto.
FIKK OSCAR I HVIT DRESS: Jared Leto.

– Denne mannen er på alles lepper om dagen. På den røde løperen stilte han i en hvit tux fra Saint Laurent og en rød tversoversløyfe. Alltid tøye grensene for fashion. Et friskt pust i kvelden mange klassiske sort- og blådresser. Og Terry Richardson ville vært stolt.

4. Zac Efron

FLØTEPUS I SVART: Zac Efron.
FLØTEPUS I SVART: Zac Efron.

– Alle andre kan bare dra hjem, for Zac Efron vant akkurat Oscars, skrev kjendsblogger Perez Hilton. Nåja. Men fløtepusen skal ha for den klassiske, tidløse og well fitted dressen. 

Kveldes verst kledde

1. Liza Minelli

BLÅTT OG NOT HOT: Liza Minelli.
BLÅTT OG NOT HOT: Liza Minelli.

– Blått er en av sesongens store trendfarger, og de aller modigste går for blått fra topp til tå. Det har Liza Minelli fått med seg. For hun stilte i en kornblå drakt på den røde løperen under kveldens Oscars. Not so hot. Kjendisblogger Perez Hilton sammenliknet henne med Lego-figuren Master Builder. På kornet. 

2. Penélope Cruz 

KLAR FOR TOGAPARTY: Penelope Cruz.  (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)
KLAR FOR TOGAPARTY: Penelope Cruz. (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

– Hadde Penélope Cruz byttet om på invitasjonene? Tydeligvis, etter antrekket å dømme. Den pastellfargede kreasjonen fra Giambattista Valli hadde nok passet bedre på togaparty enn på Oscars. Lakenskrekk!

3. Meryl Streep 

HELT KRISE: Meryl Streep.  (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)
HELT KRISE: Meryl Streep. (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

– Hva i alle dager er det Meryl Streep driver med? Den svarte og hvite kreasjonen med beltet i livet er helt krise, og langt fra en Oscar-utdeling verdig. Vi hadde forventet mer av deg, Meryl. Seriøst. 

4. Kristin Chenoweth

LEVEDE OSCAR-STATUETT: Kristin Chenoweth.  (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)
LEVEDE OSCAR-STATUETT: Kristin Chenoweth. (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

– Kristin Chenoweth gikk for gull under kveldens Oscars. Kjolen signert Roberto Cavilli fikk henne imidlertid til å se ut som en levende Oscar-statuett. All that glitters is gold? Nææææh.

3. Emma Watson 

PASSER INN I 1995: Emma Watson.
PASSER INN I 1995: Emma Watson.

– Emma Watson!?! Vi som hadde så høye forventninger til stilikonet og trendsetteren. Også kommer hun på den røde løperen med en kjole som hadde passet inn på juleballet 1995. Oh no! Håret og de røde leppene er perfeksjon. Men antrekket, signert Vera Wang, not so much...