Tévez med perle da Juventus festet grepet om førsteplassen

Milan var det beste laget, men Juventus scoret målene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

AC Milan - Juventus 0-2

Milan sliter i Serie A, men mot serieleder Juventus leverte de en meget god forestilling.

Men det deles ikke ut stilkarakterer i fotball. Der er det mål som teller, og de var det Juventus som stod for da de vant 2-0 og festet grepet om førsteplassen i ligaen.

Se kampen i bilder i bildekarusellen øverst.

De har nå ni poeng ned til Roma på andreplass, som spilte uavgjort mot Inter Milan lørdag. Roma har riktignok én kamp mindre spilt.

Milan styrte showet

Det var Milan som tok styring på oppgjøret hjemme på San Siro. Adel Taarabt var livlig fra start av og prøvde seg med et par forsøk. 

Juventus hadde imidlertid kampens første store mulighet da ballen falt til Stephan Lichsteiner, men sveitseren ble nektet mål da Christian Abbiati vartet opp med en glitrende redning.

Deretter var det i andre enden det måtte en strålende redning til for å holde buret rent. Milan kombinerte fint, men litt ubesluttsomt på Juventus' 16-meter. Til slutt fikk Kaká til en avslutning som Gianluigi Buffon stoppet. Returen falt rett tilbake til brasilianeren, som denne gangen fikk ballen forbi keeper, men i mellomtiden hadde Martin Cáceres kommet seg inn på streken og fikk avverget.

Serie A: Tabell | Terminliste | Statistikk

Juventus tok ledelsen

Milan fortsatte å kontrollere, og tre minutter før pause var Kaká igjen svært nære å gi Milan ledelsen. Denne gangen forsøkte han å plassere ballen i vinkelen, men veien stod igjen Buffon. Returen falt rett til Andrea Poli, men fra drøye 6-7 meter skjøt han ballen like over mål.

I stedet var det Juventus som skulle ta ledelsen mot spillets gang bare minuttet etter. Lichtsteiner fikk ballen inne boksen, men i spiss vinkel. Da er det bare ett alternativ, og det er å slå ballen 45 grader ut foran mål, hvor Fernando Llorente ventet og kunne sette inn 1-0.

De røde og svarte lot seg ikke knekke av den grunn og kom ut i et høyt tempo også etter pause. Bare fem minutter var spilt da Kaká slo et presist innlegg foran mål. Poli fikk hodet på ballen, som gikk like utenfor, men italieneren kolliderte også med Cáceres og måtte forlate banen.

Tévez-perle

I motsetning til hjemmelaget tok Juventus mulighetene da de bød seg, som da Carlos Tevez fikk ballen på 25 meter upresset. Da fant argentineren ut at like greit kunne prøve skuddfoten. Det var ingen dum tanke, for ballen suste i mål via tverrliggeren.

Fire minutter før slutt var rammeverket ikke på Juventus' side da Paul Pogba testet skuddfoten. Ballen traff da stolpen, men gikk utenfor.

At dette ikke var dagen for Milan kom tydelig frem da Robinho umarkert på sju meter banket ballen i tverrliggeren og ut. Dermed endte det 2-0 til Juventus.