FIKK BANK: Ståle Solbakken og hans FC København. Foto: Jens Nørgaard Larsen / NTB scanpix
FIKK BANK: Ståle Solbakken og hans FC København. Foto: Jens Nørgaard Larsen / NTB scanpix

FCK fikk bank av serielederen

Utlignet til 1-1, og så raknet det fullstendig bakover.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

København (NTB): FC København kunne tatt kraftig inn på Midtjylland i den danske gullkampen, men mislyktes totalt og tapte 1-5 for serielederen hjemme i Parken.

– Jeg er rystet over resultatet, sa nordmannen etter 1-5-nederlaget.

– Jeg har tapt 0-5 på bortebane for Sønderjyske, og det her var et «déjà vu». Nå må vi legge bort ambisjonene om å vinne mesterskapet, slo Solbakken fast.

Søndagskvelden ble blytung for FCK og trener Ståle Solbakken. I stedet for å minke serielederens forsprang til to poeng, ble avstanden økt til åtte.

Håpet levde fortsatt da Olof Mellberg utlignet til 1-1 etter 22 minutter, men deretter rant fire mål inn bak FCK-keeper Jakob Busk.

Solbakken måtte velge Busk i mål kort tid før kampen på grunn av en skade på førstevalget Johan Wiland. Reserven hadde mildt sagt en dårlig kveld.

Vertene avsluttet kampen med ti mann etter at den nylig hjemvendte spissen Andreas Cornelius fikk rødt kort kvarteret før slutt. Etter utvisningen scoret Midtjylland sine to siste mål og kunne juble for storseier.

Solbakken hadde sett for seg en helt annen start på vårsesongen etter en god treningsleir i Portugal. Den første kampen ga 1-1 mot AGF.

– Alt så rosenrødt ut før første kamp. Vi hadde en god treningsleir, og vi var gode i 88 minutter i Aarhus fram til scoringen deres. Denne hadde jeg virkelig ikke sett komme. Nå står vi med dritt til knærne, sa den skuffede treneren. 

13 seriekamper gjenstår av den danske sesongen. Midtjylland har fem poengs forsprang på toer AaB. FCK ligger på tredjeplass. (©NTB)