EIRIK JENSEN AVHØRT SØNDAG:
– Han var knust og knekt, men han kommer til krefter

Eirik Jensen avhørt i nesten fem timer søndag. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Eirik Jensen, som er siktet for grov korrupsjon har sittet i avhør med Spesialenheten for politisaker i Oslo i mellom fire og fem timer i dag.  Avhøret fant sted på kontoret til Spesialenheten for politisaker i Kirkegata i Oslo. 

Avhøret ble avsluttet rett før klokken 19 søndag kveld. 

– Han var knust og knekt, men han kommer til krefter. Og han er veldig innstilt på å svare på spørsmål, sier forsvarer Jens-Ove Hagen til TV 2.

Ifølge Hagen nekter Jensen fortsatt straffskyld etter siktelsen for grov korrupsjon.

– Det har vært veldig få detaljer som er lagt på bordet, og de egner seg ikke til å underbygge den fantasifulle historien som denne karen (Cappelen, jour.anm.) har gitt, sier Hagen til TV 2. 

- Så det betyr at Eirik Jensen foreløpig ikke vet hvorfor han er siktet for grov korrupsjon?

– Nei, han vet om en historie som går ut på at han etter denne karens oppfatning skal være medskyldig i norgeshistoriens største innførsel av hasj over tid. Det er han klar over. Det er en nokså uvirkelig historie for han, sier Hagen til TV 2. 

 

Omfattende narkosak

Mandag ble Jensen pågrepet i forbindelse med det som trolig er norgeshistoriens største narkotikasak.

I avhør har Bærums-mannen Gjermund Cappelen (47) forklart at han sammen med Jensen smuglet inn minst 20 tonn hasj til Norge. Ifølge Cappelen skal Jensen ha tjent opptil 15 millioner kroner på dette. Spesialenheten for politisaker forsøkte i dagens avhør å danne seg et inntrykk av økonomien til politioverbetjenten. 

 – Det er naturlig at de prøver å danne seg et inntrykk av økonomien hans, i og med at denne fantasifulle historien går ut på at han skal ha tjent seg mellom 10 og 15 millioner kroner. 

– Slik jeg ser denne saken, så er det en uskyldig mann som sitter varetektsfengslet. For hver dag som går så blir skadevirkningene større, fortsetter Hagen.

Til tross for at forsvareren savner konkrete beskyldninger, beskriver han avhørsituasjonen som sivilisert. 

– Hva sier Jensen når han blir forelagt at han er beskyldt for å føre inn 20 tonn hasj til Norge? Smiler han, ler han eller er han helt knust og oppgitt?

- Han ler ikke, men han smiler vel på sørgmodig innimellom. Hvis jeg skal driste meg til å gå så langt. Men han er først og fremst bunnløst fortvilet.

Eirik Jensen har det siste året vært en av politimesteren i Oslos nærmeste rådgivere. Tirsdag ble 56-åringen varetektsfengslet i fire uker. Han vet ikke hva som skrives om saken i mediene.

– Han har valgt å ikke se på TV, høre på radio eller lese aviser, sier forsvareren. 

Spesialenheten for politisaker har ikke vært tilgjengelig for kommentar i dag.