Her koker det over for Atlético Madrids assistenttrener

Cristiano Ronaldo sørget for at luken mellom lagene opprettholdes med sen utligning.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Atlético Madrid - Real Madrid 2-2

Tre poeng ville vært livsviktig i kampen om ligatittelen ettersom Real Madrid hadde en luke på tre poeng før kampen. 

Det så ut til at Atlético Madrid skulle gå seirende ut av Madrid-derbyet på hjemmebane for første gang siden 1999. 

Se kampen i bilder bildekarusellen øverst.

Stillingen var 2-1 med ni minutter igjen av kampen, men da falt ballen til Cristiano Ronaldo, som satte inn 2-2 og sørget for at trepoengsluken opprettholdes.

Kastet ølboks

El Derbi madrileño tok fyr allerede etter to minutter. Da sendte Ángel Di María inn et innlegg fra høyrekanten. Foran mål ventet en onside-plassert Karim Benzema som styrte ballen videre inn i mål.

Primera División: Tabell | Terminliste | Statistikk

Men temperaturen skulle stige ytterligere på banen. Og spesielt dommeren fikk det hett rundt ørene da Diego Costa ble felt av Sergio Ramos og ropte på straffe. Kamplederen sa nei til enorme protester fra hjemmelagets spillere, og ikke minst supportere, som svarte med å kaste ølbokser inn på banen.

Atlético snudde

Atlético fortsatte å presse på, og rett før halvtimen skulle de få betalt. Da fikk Koke ballen i boksen med et hav av plass rundt seg. Uforstyrret kunne han derfor sikte godt før han plasserte ballen lavt i motsatt hjørne. 

EKTE ATLÉTICO-GUTT: Koke har spilt i Atlético Madrid hele sin karriere og scoret mot byrivalene. Foto: REUTERS/Andrea Comas
EKTE ATLÉTICO-GUTT: Koke har spilt i Atlético Madrid hele sin karriere og scoret mot byrivalene. Foto: REUTERS/Andrea Comas

Første omgang var preget av mye stopp i spillet. Mange meninger skulle frem og kamplederen måtte stadig vekk inn som meklingsmann i munnhuggeriet mellom spillerne.

Vertene jobbet seg stadig mer inn i kampen, og rett før pause skulle de få betalt. Da prøvde Gabi seg fra 30 meter. Forsøket var ikke godt plassert, men så hardt at Diego López ikke klarte å stoppe det. De røde og hvite kunne dermed ta med seg en 2-1-ledelse inn i garderoben.

Kokte over for assistenttrener

Etter hvilen beholdt Atlético overtaket i kampen, men jaktet den betryggende tomålsledelsen. Costa prøvde ved to anledninger å fikse det med å gå i bakken i boksen. Etter det andre forsøket hadde dommeren fått nok og ga 25-åringen gult for filming.

Da kokte det fullstendig over på trenerbenken til hjemmelaget. Atlético-trener, Diego Simeone, og fem andre måtte holde tilbake assistenttreneren slik at han ikke skulle få tak i dommeren.

RASENDE: Atlético Madrids assistenttrener, Germán Burgos, lot raseriet gå ut over dommeren i Madrid-derbyet. Foto: REUTERS/Paul Hanna.
RASENDE: Atlético Madrids assistenttrener, Germán Burgos, lot raseriet gå ut over dommeren i Madrid-derbyet. Foto: REUTERS/Paul Hanna.

På banen hadde begge lag gode sjanser til å score. Cristiano Ronaldo, som man så lite til i store deler av kampen, tvang Thibaut Courtois i aksjon etter 66 minutter med et hodestøt. Men skuddstopperen fra Belgia lot seg ikke overliste. 

Redningsmannen Ronaldo

Men det er sjeldent vinneren av Gullballen spiller en fotballkamp uten at han setter preg på den på en eller annen måte.

REDNINGSMANN: Her setter Cristiano Ronaldo inn utligningsmålet ni minutter før slutt. Foto: REUTERS/Paul Hanna.
REDNINGSMANN: Her setter Cristiano Ronaldo inn utligningsmålet ni minutter før slutt. Foto: REUTERS/Paul Hanna.

Og da sjansen bød seg ni minutter før slutt, lot han den ikke gå fra seg. Fra 15 meter satte han ballen ned i venstre hjørne.

De hvitkledde beholder dermed luken på tre poeng ned til byrivalene sine. Barcelona, som spiller senere søndag, har nå muligheten til å bare være ett poeng bak etter denne 26. runden i La Liga.