Ingen opptur for hardt prøvede Solskjær

– Det er ikke pen fasong på dette fotballaget ditt, Solskjær.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Solskjær og Cardiff prøvde alt, også et innhopp fra Mats Møller Dæhli, men klarte ikke å skape sjanser på White Hart Lane.

For Roberto Soldado ble kampen imidlertid en etterlengtet opptur.

Soldado nær i åpningsminuttene

Tottenham brukte ikke lang tid på å presse Cardiff ned i eget forsvar.

Etter bare to minutter kunne Roberto Soldado gitt hjemmelaget ledelsen. Spanjolen jaget et innlegg fra Aaron Lennon, men ballen ble klarert ut til corner.

Solskjær hadde helt åpenbart planer om å ligge lavt og kontre. Etter syv minutter kunne det gitt avkastning da Bellamy kom fri på høyresiden.

Fabio ble imidlertid for treg på avtrekkeren, og sjansen rant ut i ingenting. 

Michael Dawson var farlig frempå med to hodestøt, men heller ikke han klarte å få ballen i nettet. 

Soldado scoret omsider

Etter 28 minutter skulle det imidlertid bli jubel. Og stor lettelse fra en mann i to måneders måltørke.

Tottenham kontret etter en Cardiff-dødball, og Soldado var plutselig helt umarkert. Spanjolen satte ballen sikkert forbi Cardiffs sisteskanse. 

Cardiff kunne svart like etter, men Caulkers heading fra en halv meter smalt knallhardt i tverrliggeren.

Like før pause kom Cardiff nær igjen, men Tottenhams sisteskanse Hugo Lloris fikk slått ballen til corner. 

– Cardiff kan ta poeng

Til tross for at Tottenham ledet til pause, mente TV 2s eksperter at Cardiff fortsatt hadde gode sjanser til å sikre seg poeng.

– Cardiff har fått til mer enn jeg trodde. Det er faktisk ikke umulig for Cardiff å snu dette. De har hatt noen sjanser, og trenger ikke nødvendigvis å gjøre så store endringer i pausen, sa Erik Thorstvedt.

Trevor Morley var enig.

– Jeg tror ikke Tim Sherwood er alt for imponert av denne førsteomgangen. Cardiff er fortsatt med i denne kampen.

Roberto Soldados mye etterlengtede mål ble også gjenstand for fokus blant ekspertene, som var glad på spanjolens vegne.

– Se håndbevegelsen til Soldado etter han scoret. Han tror nesten ikke at dette nettopp skjedde, flirte Thorstvedt. 

Mats Møller Dæhli innpå

Solskjær gjorde, som Thorstvedt antydet, ingen store endringer i pausen.

Laget ble liggende lavt på jakt etter overgangsmuligheter, men klarte ikke å komme til noen store sjanser i åpningsminuttene av andre omgang. 

Etter 60 minutter bestemte Solskjær seg for å gjøre et dobbeltbytte. Bellamy og Gunnarsson gikk ut, mens Mutch og norske Mats Møller Dæhli kom inn.

Noen minutter senere kom også Kenwyne Jones innpå, uten at innbytterne hadde nevneverdig effekt på bortelagets labre sjanseproduksjon.

– Det er ikke pen fasong på dette fotballaget ditt, Solskjær, sa TV 2s kommentator Morten Langli med 15 minutter igjen av kampen. 

Cardiffs desperate jakt førte ikke til noen store sjanser, og det endte dermed også 1-0 til Tottenham, som fortsatt har los på den viktige fjerdeplassen.

Det er ikke like godt å si hva Solskjær og Cardiff fikk ut av oppgjøret på White Hart Lane.

– For Cardiff er det bare sorgen. Jeg vet ikke hva de kan ta med seg fra denne kampen. De prøvde seg på å ligge defensivt, men da Tottenham scoret hadde de ingenting å komme med, sa TV 2-kommentator Morten Langli da sluttsignalet gikk.

– Cardiff er i store, store problemer

Til tross for at de færreste hadde trodd på en stor Cardiff-opptur i dag, hadde kanskje Solskjær håpet på en positiv opplevelse.

Den kom bare delvis.

– Det var et steg frem defensivt, men hvor mye skal man tette igjen bak, før det blir for dårlig offensivt?, spurte Erik Thorstvedt i studio etter kampen.

– Tottenham var ikke på sitt beste, noe som viser hvor langt nede Cardiff er for tiden. Cardiff er i store, store problemer, sa Trevor Morley.

Ekspertene var skjønt enige i at Cardiff rett og slett ikke ser gode nok ut til å holde plassen i Premier League.

– Neste helg venter Fulham, og de er rett og slett et bedre fotballag enn Cardiff akkurat nå. De klarer ikke skape ordentlig trykk på slutten, selv om de kaster frem flere og flere spillere. Du ser at spillerne ikke har det gøy utpå der, sa Petter Myhre.

Solskjær stolt over lagets innsats

Til tross for tap, var Solskjær positiv og fornøyd med lagets tapre forsøk.

– Laget kan være stolt. Vi gikk utpå her og ga alt vi hadde. Like etter de scoret hadde vi en kjempesjanse. Caulker spilte fantastisk og kunne, eller skulle, hatt et mål i dag. Jeg synes systemet fungerte i dag. Vi klarte å frustrere Tottenham og jeg er stolt av forsøket. Når det er sagt, må vi bli mer klinisk foran mål.

Erik Thorstvedt tolket intervjuet som at Solskjær forsøkte å se noe positivt blant de svake resultatene.

– Solskjær ser ikke noe poeng i å sage laget. Han prøver å finne et eller annet som laget kan bygge på, og det synes jeg er helt greit. At vi mener noe annet, er også greit. 

Soldados store lettelse

For Tottenhams del ble Soldado dagens store snakkis. Spissen hadde ikke scoret siden 29.desember, og var synlig lettet over å ha fått hull på byllen.

– Seieren var svært viktig for oss, og det var utrolig gledelig at Roberto Soldado fikk seg et mål. Fansen har stått bak ham hele veien, og det fortjener han. Han er en toppspiller, og en førsteklasses mann, sa Michael Dawson etter kampen.