Frykter 20 døde etter ulykke med norsk båt i Marokko

Opptil 20 fiskere fryktes omkommet etter at en norsk fiskebåt med mannskap fra Romsdalen kolliderte med en mindre fiskebåt utenfor kysten av Vest-Sahara i helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

To personer er funnet omkommet og mellom ti og 15 mennesker er fortsatt savnet, opplyser det marokkanske kyst- og Fiskeridepartementet i en uttalelse. Ingen nordmenn ble skadd.

Både kapteinen og styrmannen på sardinfiskebåten Midøy Dakhla 1, som er bygget i Midsund og deleies av rederiet Sjøvik, er norske, melder Romsdals Budstikke.

Kollisjonen med den lokale fiskebåten Taouss skjedde tidlig lørdag morgen. Ifølge lokale medier ble 18 av mannskapet på rundt 35 reddet opp av sjøen i live av lokale kystfartøy. Båten skal ha sunket som følge av ulykken.

Ingen om bord på den 68 meter lange norske tråleren ble skadd, opplyser styreleder Odd Kjell Sjøvik i rederiet til Sunnmørsposten søndag.

– Alle er sterkt preget av denne forferdelige ulykken. Selv om ingen av våre sjøfolk ble skadet, sier det seg selv at det er en stor påkjenning å komme opp i en sånn situasjon, sier han, og tilføyer at romsdalingene har forklart seg for marokkanske myndigheter etter ulykken. (©NTB)