Her dynker Edvald TV 2-kameraet i champagne

Edvald Boasson Hagen viser storform både på sykkelen og på seierspallen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med et stort glis om munnen - og med blikket festet på TV 2s kameralinse - var det liten tvil om hva Sky-rytteren planla da han fikk utdelt en champagneflaske etter tredjeplassen i Omloop Het Nieuwsblad. 

– Det var å treffe kameramannen det. Jeg tror jeg traff også. Så det var gøy det, sa han etterpå og lo godt. 

Selv om Boasson Hagen var så gjennomfrossen at han skalv etter å ha syklet 198 km i noen få plussgrader og øsende regn, hadde han likevel humøret i behold. 

Og det var ikke uten grunn: 

Med seieren til lagkameraten Ian Stannard hadde Sky to mann på pallen. Dermed har britene - som slet voldsomt på denne tiden i fjor - fått en drømmestart på klassikersesongen. 

Da det var 4,5 km igjen av rittet lå Boasson Hagen i en gruppe på tre bak Greg van Avermaet (BMC) og Stannard, som ledet med ti sekunder.Nordmannen og hans gruppe hadde igjen rundt et halvminutt ned til feltet. Med en lagkamerat i front var det selvsagt uaktuelt for ham å hjelpe til med å dra.

– Det var helt perfekt for oss, sier han.

Da var det disse to som skulle gjøre opp om seieren i det dårlige været. På oppløpet bet Stannard tennene sammen og syklet først over målstreken. 

I trioen bak spurtet Boasson Hagen inn til en sterk tredjeplass.

– Jeg har følt meg bra i stort sett hele dag, og jeg satt stort sett i gode posisjoner og var med i brudd, så jeg var fornøyd med det, legger han til.

Med marginene litt mer på sin side kunne det vært Boasson Hagen som sto øverst på pallen i Gent. Han var offensiv de siste fire milene og preget rittet. Men da bruddkameraten Niki Terpstra ikke ville ta føringer, ble det umulig for Boasson Hagen å holde forfølgerne unna. 

– Dette var bra og det viser at vi har gjort noe riktig. Nå er det bare å krysse fingrene for resten av klassikerne, sier Sky-rytteren, som søndag sykler Kuurne-Brussel-Kuurne.