Larvik slått ut av Mesterligaen

Tapte skjebnekampen mot Buducnost.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Larvik er ute av Mesterligaen etter å ha tapt 17-22 for Buducnost. 

– Vi er ikke gode nok. Vi fighter godt, men kvaliteten på det vi leverer er ikke godt nok, både i dag og tidligere i gruppespillet. Det er trist å spille på Larvik i dag, men slik er sport, sier Cecilie Leganger.

– Vi burde være mer kyniske i angrepsspillet og burde spille mer sammen. Vi er litt for avhengig av enkeltprestasjoner. Vi må kanskje spille mer sammen. 

Larvik måtte minimum ta poeng mot laget fra Montenegro for i det hele tatt ha en teoretisk mulighet til å gå videre til semifinale i Mesterligaen. 

Etter å ha tapt to og deretter spilt uavgjort mot nettopp Budunost i borteoppgjøret står de med ett poeng i gruppe to i mellomspillet. Gjestene på sin side har nå seks poeng og topper gruppen før Györ møter Krim senere i kveld - et lag de slo 27-24 i forrige oppgjør.

For svake foran mål

Første omgang var målfattig og veldig jevnspilt. Lagene fulgte hverandre som skygger i drøye 20 minutter, men da dro gjestene fra og tok ledelsen med tre mål og 8-5.

Etter en time-out hevet Larvik-jentene seg og til pause stod 9-8 til Buducnost.

– Vi må lære oss å håndtere ballen, og spesielt overtallsperioden må vi utnytte. Å slippe inn ni er ikke dårlig, men å score bare åtte er ikke bra nok, sa Ole Gustav Gjekstad til TV 2 i pausen. 

Der ble Mari Molid ble presentert. Landslagsspilleren, som kommer fra Levanger, skal spille for Larvik neste sesong. 

Buducnost kjørte fra

Etter hvilen forble det jevnt mellom lagene, men gjestene hadde det lille forspranget på ett mål. Halvveis i andre omgang ledet Buducnost 16-15.

– Det er tungt. Jeg hadde lyst til å dra til Budapest og spille semifinaler. Jeg tar sikkert 15-17 skudd, men vi setter ikke hverandre ikke opp i gode nok situasjoner, sier en trist Nora Mørk.

Men det lille forspranget på ett mål ble snart til to mål og så til fem mål, og da var kampen avgjort. 

Dermed er Mesterliga-eventyret over for Larvik, som nylig vant Postenligaen for 16. gang.

Byåsen tapte

Byåsen tapte med ett mål i den første av to kvartfinaler mot Hypo Niederösterreich i cupvinner-cupen. 

Da kampen var over stod det 30-29 til hjemmelaget, men det er et utgangspunkt Byåsen kan leve med til hjemmemøtet.