Hat-trick fra Schürrle sikret Chelsea-seier

Tyskeren stod for showet da Chelsea satte naborivaler Fulham på plass.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fulham - Chelsea 1-3

Tre mål på 17 minutter fra André Schürrle var det som skulle til da Chelsea tok tre viktige poeng i tetstriden i Premier League.

The Blues spilte samtidig som tabellnabo Arsenal. De tapte 0-1 borte mot Stoke og ligger nå fire poeng bak Chelsea i tittelkampen.

Se alle høydepunktene i videovinduet øverst.

– Det viktigste var at laget vant. Vi trengte en seier, og med tre mål på meg var det en perfekt dag, sier tyskeren etter kampen.

Men Chelsea imponerte ikke mot sine naboer i Vest-London. I første omgang slet Chelsea veldig med å komme til sjanser mot et Fulham-lag som ligger sist på tabellen.

Mourinho ga ingen teamtalk

I stedet for å gi en inspirerende teamtalk, valgte José Mourinho heller ikke å si noe.

– Jeg sa ingenting i pausen, begynner han.

FORBANNET: José Mourinho var ikke fornøyd med det han så fra sine gutter i første omgang. Foto: REUTERS/Eddie Keogh.
FORBANNET: José Mourinho var ikke fornøyd med det han så fra sine gutter i første omgang. Foto: REUTERS/Eddie Keogh.

– Hvem tok teamtalken da?

– Jeg vet ikke, jeg var ikke der.

– Han sa ingenting. Han sa bare at «Det er deres dritt, så dere må fikse det», og i andre omgang viste vi en annen side av oss selv og spilte veldig aggressivt, forteller Schürrle.

Groggy Hangeland

For det kunne fort ha stått 1-0 til Fulham da kampens første mulighet falt til Clint Dempsey allerede før tre minutter var spilt. Pajtim Kasami kom seg fri på venstrekanten og fant en umarkert Dempsey i boksen. Amerikaneren klarte imidlertid ikke å styre ballen på mål.

Bare åtte minutter var spilt da Brede Hangeland fikk seg trøkk i duell med egen spiller. Landslagskapteinen prøvde å fortsette, men da kampuret passerte kvarteret spilt, måtte Hangeland gi seg.

Premier League: Statistikk | Tabell | Terminliste

Ti minutter senere holdt Maarten Stekelenburg å kløne det skikkelig til for hjemmelaget. Keeperen ventet altfor lenge med å skyte ut ballen, og da stormet Fernando Torres frem og blokkerte. Ballen gikk rett opp i luften og ble tatt ned av spanjolen, men 29-åringen klarte ikke å få ballen i mål.

På tampen fikk Torres en ny sjanse fra skrått hold, men denne gangen viste Stekelenburg seg fra en bedre side og fikk ryddet unna skuddet.

Hazard ledet an

Etter pause løsnet det derimot for bortelaget. I det 52. minuttet lurte André Schürrle offsidefella. Tyskeren stormet mot mål og gjorde ingen feil alene med keeper.

HAT-TRICK: Tre mål fra André Schürrle fikset  AFP PHOTO / IAN KINGTON
HAT-TRICK: Tre mål fra André Schürrle fikset  AFP PHOTO / IAN KINGTON

Mannen som fant Schürrle, Eden Hazard, vokste seg mer og mer inn i kampen, og bare sju minutter senere var han på farten igjen. Med en «rabona» prøvde han å finne Torres, men Kieran Richardson fikk hodet på ballen rett før den nådde frem.

Hat-trick på Schürrle

Men i det kampen gikk inn i det 65. minuttet var ballen tilbake i beina på belgieren. Igjen sendte han Schürrle gjennom, og igjen gjorde tyskeren ingen feil. 2-0 til Chelsea.

Nå kunne han kjenne smaken av et hat-trick, og bare minutter senere var Schürrle gjennom igjen. Han lot ikke sjansen gå fra seg og satte inn sitt tredje på 17 minutter. 

REDUSERTE: Johnny Heitinga satte inn 1-3 for Fulham, men da var det for sent. Her i duell med Chelseas Eden Hazard. Foto: AP Photo/Sang Tan.
REDUSERTE: Johnny Heitinga satte inn 1-3 for Fulham, men da var det for sent. Her i duell med Chelseas Eden Hazard. Foto: AP Photo/Sang Tan.

Kampen var så godt som avgjort nå, men det er bare Southampton som har holdt nullen på Craven Cottage denne sesongen. Og riktig nok, da 72 minutter var spilt, fikk Jonny Heitinga en fot på en løs ball i boksen og reduserte.

Fulham hadde ingenting å tape nå og kastet det de hadde fremover i håp om å ta poeng, men flere mål ble det ikke.