NUMMER TRE: Edvald Boasson Hagen spurtet inn til en tredjeplass i sesongens første klassiker.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
NUMMER TRE: Edvald Boasson Hagen spurtet inn til en tredjeplass i sesongens første klassiker. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Boasson Hagen nummer tre i sesongens første klassiker

Nordmannen spurtet inn til en tredjeplass, mens Thor Hushovd måtte bryte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Edvald Boasson Hagen kom på en tredjeplass i sesongens første klassiker, Omloop Het Nieuwsblad.

Nordmannen lå i en gruppe på tre bak Greg van Avermaet (BMC) og lagkamerat i Sky Ian Stannard som ledet med ti sekunder.

Boasson Hagen og hans gruppe hadde igjen rundt et halvminutt ned til feltet med godt og vel 4,5 kilometer igjen av den 198 kilometer lange etappen.

Med en lagkamerat i front var ikke nordmannen interessert i å hjelpe til å dra.

– Jeg var i brudd, men jeg ville ikke dra de inn i mål, så da måtte vi bare vente på resten. Og så var Stannard foran og jeg på hjul, så det var helt perfekt for oss, sier han til TV 2.

Da var det disse to som skulle gjøre opp om seieren i det dårlige været. På oppløpet bet briten tennene sammen og syklet først over målstreken. 

Og det skulle bli dobbelt Sky på pallen i sesongens første klassiker. For i trioen bak disse spurtet Boasson Hagen inn til en sterk tredjeplass.

– Jeg har følt meg bra i stort sett hele dag, og jeg satt stort sett i gode posisjoner og var med i brudd, så jeg var fornøyd med det, legger han til.

Thor Hushovd stilte også fra start i regnet i Gent, men han måtte bryte med 93 kilometer igjen til mål etter å ha falt og skadet armen.