Walters senket Arsenal

Arsenal fikk aldri kontroll på kampen. Det gjorde Stoke, som vant 1-0 etter mål på straffespark. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsenal klarte ikke å gjøre skam på spådommene om en tøff kamp på Britannia. Etter en tam førsteomgang koblet hjemmelaget grepet, og vant til slutt 1-0 etter straffe.

Hjemmelaget åpnet kampen kompakt og hadde ballen mye i åpningsminuttene. En drøy halvtime inn i første omgang hadde lagene fortsatt ikke skapt noen sjanser. 

Giroud offer for stempling

Førsteomgangen ble tvert i mot som ventet og fryktet for de tilreisende gullkandidatene. Midtveis i omgangen ble Giroud offer for en stygg stempling. Spissen kom seg imidlertid på bena igjen, og Stoke fikk til alt overmål også frisparket i situasjonen.

Til pause sto det også 0-0, uten at de to lagene hadde kommet nær et ledermål.

– To lag med kniven på strupen

Den tamme førsteomgangen kom ikke som noen stor overraskelse for TV 2s eksperter. Petter Myhre fulgte kampen, og mente kampen hadde forløpt som ventet.

– Det er to lag med kniven på strupen. Stoke trenger poeng i nedrykksstriden, og Arsenal er avhengige av seier for å følge med i toppen. Derfor blir det vel også til at de føler på hverandre. Samtidig har ikke Arsenal for vane å score så mye i førsteomgang, sa han i pausen, med håp om en livligere andreomgang. 

Kampen åpnet seg

Livligere skulle det også bli. Lagene kom ut til den andre omgangen med mye høyere tempo og kampen bølget frem og tilbake. Crouch kom nær med et saksespark i åpningsminuttene, og enda nærmere etter 52 minutter da han ble stående umarkert på et frispark. Dessverre for hjemmelaget valgte Crouch å bruke sine lange bein, i stedet for å strekke frem hodet.

Etter 65 kom Crouch igjen nær med en farlig heading. Szczesny fikk slått ballen ut kortlinjen, og på det påfølgende hjørnesparket var Stokes Cameron en halvmeter fra å sende hjemmelaget i ledelsen.

Stoke avgjorde på straffe

Etter måten Stoke tok grep om kampen i andre omgang, var det heller ikke ufortjent at hjemmelaget tok ledelsen. Straffen var imidlertid av det billigere slaget.

75 minutter var spilt da Walters lobbet ballen opp i armen til Koscielny. Dommeren pekte på straffemerket. Walters tok straffen selv og gjorde ingen feil. 

Sanogo kom nærmest

Arsenal prøvde desperat å få utligningsmålet, og fire minutter på overtid fikk innbytter Yaya Sanogo en stor mulighet til å sikre det ene poenget. Angriperen satte imidlertid ballen mange meter over.

Dermed ble det tap for Arsenal, og stadig verre historikk for Arsène Wenger på Britannia Stadium. Franskmannen står nå med én seier, to uavgjorte og tre tap på seks forsøk.