REAL MADRID-SPILLER: Cristiano Ronaldo siter ned under kampen mellom Schalke og Real Madrid i Mesterligaen. FOTO: AP Photo/Frank Augstein
REAL MADRID-SPILLER: Cristiano Ronaldo siter ned under kampen mellom Schalke og Real Madrid i Mesterligaen. FOTO: AP Photo/Frank Augstein

– Ferguson ville selge Ronaldo til Barcelona 

Tidligere Real Madrid-president Ramon Calderón med oppsiktsvekkende avsløringer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Cristiano Ronaldo har tatt Real Madrid med storm siden 800-millioners overgangen fra Manchester United i 2009.

Men hadde Manchester United-manager Sir Alex Ferguson fått viljen sin ville Ronaldo gått til en annen spansk gigant.

– Prøvde å hindre Real-overgang

I et intervju med radiokanalen TalkSport, gjengitt av blant andre International Business Times, avslører Real Madrid-president i perioden 2006-2009, Ramon Calderón, at Ferguson heller ville selge ham til Barcelona.

– Det er sant. I noen uker prøvde han å hindre at han gikk til Real Madrid, ved å tilby ham til Barcelona, sa Calderón.

– Barcelona var veldig glad for det, men da var det helt vesentlig at Ronaldo sa at han ikke ville gå til noen annen klubb enn Real Madrid.

Det er liten tvil om at han kunne formet et fryktinngytende partnerskap med Lionel Messi, men portugiseren ville det annerledes.

– Den beste spilleren i verden

Real Madrid var glade for Ronaldos valg da, og sett i ettertid har det vært et lykkelig ekteskap. Portugiserens posisjon i laget er ubestridt, og nylig vant han også gullballen.

I høst skrev han en ny kontrakt, som gjorde han til verdens best betalte fotballspiller.

Ronaldo betaler også tilbake på banen, med 36 mål på 33 kamper i serie og Mesterliga denne sesongen.

– Real Madrid fikk den beste spilleren i verden og Cristiano fikk hva han ville ha fordi spillere som ham ser ikke bare etter penger. De ser etter ære og de ser etter alle som vil gi dem muligheten til å vinne titler, til å være den beste i verden og til å vinne toppscorertitler, sier Calderón som også mener Manchester United var fornøyd med avtalen.

– Alle var glade. Manchester United fikk 80 millioner pund.

– Ville sparket Moyes

I det samme intervjuet med talkSport avslører den tidligere Real Madrid-president at hans klubb ikke ville funnet seg i resultatene David Moyes har levert denne sesongen.

Han viser til at Real Madrid også har sparket trenere som har vunnet serien.

– Vi ville selvsagt erstatte ham. Vi gjorde det også. Faktisk gjorde ikke Fabio Capello en dårlig jobb da han vant ligaen, men under Bernd Schuster spilte vi på en annen måte og avsluttet 18 poeng foran Barcelona, forklarer han.