Caspersen Falla falt fra en topplassering

Norges eneste kvinne i sprintfinalen i Lahti hektet og falt. Kikkan Randall revansjerte Sotsji-fiaskoen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Maiken Caspersen Falla åpnet bra i finalen, men et stykke ut i løpet hektet 23-åringen med Vesna Fabjan, og gikk rett i bakken.

Se fallet i videovinduet øverst!

Dermed var finalen i Lahti spolert for den norske ungjenta, som tok sprintgullet i Sotsji-lekene.

Amerikanske Kikkan Randall vant og tok over ledelsen i sprintcupen.

Ingvild Flugstad Østberg vant prologen lørdag formiddag, og hadde få problemer med å gå videre fra kvartfinalen seinere på dagen.

23-åringen som imponerte stort i OL kjempet seg inn foran svenske Charlotte Kalla og var dermed kvalifisert til semifinalen. Amerikanske Kikkan Randall vant det første kvartfinaleheatet.

I det femte heatet stod hele fire norske kvinner klare på startstreken. Etter en dårlig start kjempet Marit Bjørgen seg opp i tet, med OL-gullvinner Maiken Caspersen Falla like bak.

Kathrine Rolsted Harsem (1.57 sekund bak) og Astrid Uhrenholdt Jacobsen (2.36 sekund bak) måtte se seg utslått.

Celine Brun-Lie gikk i heat fire, og greide ikke å gå videre fra kvartifnalen.

Kalla ødelagte for Flugstad Østberg
I den første semifinalen skapte Charlotte Kalla problemer for Ingvild Flugstad Østberg. Kalla gikk på trynet, og Ingvild Flugstad Østberg kom seg ikke unna svensken. Dermed ble det ikke finale på den norske prologvinneren.

Finale skulle det derimot bli på Maiken Caspersen Falla. 23-åringen klinket til og vant semifinalen. Bjørgen gikk inn til en skuffende 5. plass, og var - som i OL - utslått før finalen.

Kikkan Randall vant finalen foran Katja Visnar og Sophie Caldwell. Maiken Caspersen Falla hektet og falt, og endte til slutt på en 5. plass.