REAGERER: Finn Abrahamsen reagerer på at den korrupsjonssiktede polititoppen Eirik Jensen ikke har forbud mot å lese nyheter mens han er varetektsfengslet. (Foto: TV 2)
REAGERER: Finn Abrahamsen reagerer på at den korrupsjonssiktede polititoppen Eirik Jensen ikke har forbud mot å lese nyheter mens han er varetektsfengslet. (Foto: TV 2)

– Oppsiktsvekkende at Jensen ikke har medieforbud

Finn Abrahamsen mener det kan skade etterforskningen at korrupsjonssiktede Jensen kan lese aviser i varetekt. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Polititoppen Eirik Jensen ble tirsdag denne uken varetektsfengslet i fire uker, hvorav to i full isolasjon. Spesialenheten for politisaker har siktet ham for grov korrupsjon. 

Eirik Jensens forsvarer Jens Ove Hagen, opplyser til TV 2 at hans klient ikke har medieforbud mens han sitter varetektsfengslet. 

– Spesialenheten ba ikke om dette da han ble varetektsfengslet.

Det betyr at Jensen har tilgang til både aviser og nyhetssendinger på TV, der saken blir omtalt, og kan benytte seg av dette.

Hagen har tidligere uttalt til Dagbladet at han ikke gjør dette, for å kunne møte de konkrete beskyldningene uten å være forutinntatt.

– Virker pussig

Den tidligere drapsetterforskeren Finn Abrahamsen reagerer på at Jensen har tilgang til media. 

– Generelt er det vanlig med medieforbud i slike saker. Det virker pussig, men det er stadig mer som virker pussig i denne saken, sier Abrahamsen til TV 2.

Han presiserer at han selv kun kjenner saken fra mediene, men dersom det stemmer mener han det er merkelig. 

– Man kan begynne å lure, men spesialenheten må ha skjønt at dette ble en stor sak i mediene. Da er det viktig at de har kontroll på informasjonen, hvis ikke kan det svekke saken.

Abrahamsen mener det er oppsiktsvekkende. 

– Det kan være en glipp, men det kan også være en taktisk vurdering fra Spesialenhetens side. 

– Saken kan få kjempeproblemer

Samtidig påpeker den erfarne etterforskeren at den siktede 47-åringens forsvarer, Benedict de Vibe har vært uvanlig åpen om saken til mediene de siste dagene. 

Det betyr at selv om dokumentene i saken er klausulerte, så kan Jensens forsvarer åpent fortelle sin klient om det de Vibe sier til pressen, påpeker Abrahamsen.

– Hvis jeg var etterforskningsleder, ville jeg ha sørget for at Jensen også blir avhørt. Han har krav på at flere vitner blir avhørt, og de kan ha blitt påvirket av det som nå skjer. 

– Denne saken kan få kjempeproblemer i fremtiden, sier Abrahamsen. 

Avhøres søndag

Jensens forsvarer opplyser til NTB at hans klient skal avhøres av Spesialenheten søndag. 

– Avhøret er søndag, og anken vil høyst sannsynlig gå ut tidlig neste uke. Det kommer an på hvor mye tid vi har til rådighet, sa forsvareren til NTB da han var på vei for å møte sin klient lørdag ettermiddag.

Spesialenheten for politisaker har ikke besvart TV 2s henvendelser om saken.