Hushovd varsler storform

– Lenge siden jeg har vært på dette nivået.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

KORTRIJK (TV 2): Foran morgendagens åpning av klassikersesongen mener Thor Hushovd at han er tilbake på samme nivå som før sykdomsmarerittet startet for to år siden. 

– Jeg er i rute og kanskje - som vanlig - full av selvtillit foran ritt, sier han til TV 2 og ler. 

Mens regnet høljer ned over brosteinen utenfor hotellveggene i Kortrijk, møter Hushovd pressen kvelden før Omloop Het Nieuwsblad, som han vant i 2009.

– Kjempelyst å vinne

I sykkelgale Belgia er ikke krokusen det sikreste vårtegnet, men dette 198 km lange rittet som starter og slutter i Gent.  

– I morgen har jeg kjempelyst til å vinne. Da kan jeg ta med meg seieren og roen inn i neste løp, forteller BMC-rytteren - som sammen med laget syklet gjennom de siste sju milene av løypa fredag morgen. 

Hushovd har lagt bak seg en vinter uten sykdom og skader. Og de tre første rittene av sesongen har han benyttet til å kjøre seg i form.

– Jeg fikk veldig gode svar i Haut Var forrige helg. Da lå jeg i brudd i fem mil og fikk bevist for meg selv og laget at den fysiske formen er bra. Det er viktig å vite før et så hardt ritt som på lørdag. 

I storform

– Hvor lenge er det siden du har vært på dette nivået?

– Det er lenge siden, svarer 36-åringen og drar på det. 

– I hvert fall et par år siden, legger han til. 

Selv om andre halvdel av fjorårssesongen ble en opptur, har de to siste sesongene vært preget av sykdom og usikkerhet.

Mange har også avskrevet nordmannen.

Har vært langt nede

Men foran vårklassikerne har den internasjonale sykkelpressen igjen fått øynene opp for Hushovd, som nevnes blant favorittene hos flere foran Omloop Het Nieuwsblad - som inneholder flere av de samme brosteinspartiene som Flandern Rundt. 

– Hvis man skal vinne en klassiker, så må man ha en superdag, en slik dag som man kun har noen få av i løpet av hele sesongen. Det er lettere å få de superdagene i Tour de France. Da har man tre uker på seg. Men i ritt som Flandern Rundt og Paris-Roubaix, så har man én mulighet. Men hvis helsa holder, så skal jeg være nærme seieren en eller to ganger denne våren, sier han selvsikkert. 

Hushovd innrømmer å ha vært langt nede de to siste sesongene.

Men han har aldri vært inne på tanken om å gi seg. Når han nå kjenner at kroppen fungerer optimalt igjen, våger han igjen å drømme. 

– Hovedmålet er Paris-Roubaix. Hvis jeg hadde vunnet der, så hadde det blitt litt klisjefilmaktiv, som har en søt slutt.

MER PODIEJUBEL?: Thor Hushovd på podiet under Tour of Beijing i 2013. FOTO: AFP PHOTO / WANG ZHAO
MER PODIEJUBEL?: Thor Hushovd på podiet under Tour of Beijing i 2013. FOTO: AFP PHOTO / WANG ZHAO