Med over 200 kamper for begge lag, blir dagens Ligacupfinale ekstra spesiell for Niall Quinn. Foto: scanpix
Med over 200 kamper for begge lag, blir dagens Ligacupfinale ekstra spesiell for Niall Quinn. Foto: scanpix

Spisslegende i begge klubber: Niall Quinn har valgt side i cup-finalen

Niall Quinn har over 200 kamper for begge lag og fikk det umulige spørsmålet, men valgte Sunderland. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Ligacupfinalen mellom Manchester City og Sunderland på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo. Sendestart 14.00.

Finaler er alltid spesielle, men for Niall Quinn blir søndagens Ligacupfinale kanskje ekstra spesiell.

Spisslegenden spilte nemlig 204 kamper og scoret 66 mål for Manchester City, før han dro til Sunderland, spilte 203 kamper og scoret 61 mål. Niall Quinn kan i så måte sies å være en legende i begge klubber.

Så hvem holder han egentlig med i finalen?

– Håper på Sunderland denne gangen

– Jeg hadde en fantastisk tid i begge klubber, sier angriperen til TalkSport. 

– Jeg var med på både oppturer og nedturer i begge klubbene, og nå er de på to vidt forskjellige steder. Manchester City er på vei mot verdensdominans, mens Sunderland har slitt med sitt. Jeg regner med at City kommer til å vinne mye i tiden som kommer, så denne gangen ville jeg elsket å se Sunderland løfte pokalen.

Niall Quinn har ikke bare spilt for Sunderland. Han har også vært styreformann i klubben. I løpet av denne tiden skjedde noe som Sunderland-supporterne neppe vil glemme med det første.

Sunderland hadde vunnet 1-0 i Cardiff, og vei på hjem ble 80 Sunderland-supportere tvunget til å forlate flyet på grunn av uanstendig oppførsel. Niall Quinn dro frem klubbens Mastercard og påspanderte alle supporterne en taxitur tilbake til Sunderland. Prisen? 8000 pund.

– De nye eierne har bevart klubbens sjel

I det ti minutters lange intervjuet får også Manchester Citys eiere gode skussmål av den tidligere tankspissen.  

– På tross av en ambisjon om å vinne alt av titler, har de ikke mistet fokus på hva klubben handler om. Jeg treffer Franny Lee, Paul Lake, Joe Corrigan og Tony Book hver gang jeg er der. Alle disse store menneskene vandrer rundt, og har blitt ønsket velkommen inn i varmen av de nye eierne. Den fantastiske klubben jeg en gang ble del av, som jeg alltid vil være glad i, er fortsatt der når jeg besøker.

Niall Quinn mener at Ligacupen har gjenvunnet litt av statusen, og ser frem til en finale med to lag som virkelig vil vinne.

– Du vet den straffekonkurransen i semifinalen? Den alle påstår er den dårligste noensinne? Vel, jeg var i Sunderland forrige uke, og der synes alle at det er den beste straffekonkurransen noensinne, ler Niall Quinn.