LANDSLAGSSPILLER: Frank Løke under håndballandslagets trening i Cloetta Center i Linköping i Sverige i 2011. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
LANDSLAGSSPILLER: Frank Løke under håndballandslagets trening i Cloetta Center i Linköping i Sverige i 2011. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Berge åpner for Løke-comeback

Og strekspilleren er positiv til å spille for Norge igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

OSLO (TV 2) – I utgangspunktet så ekskluderer vi absolutt ingen, sa den nyinsatte landslagssjefen for Norges håndballherrer, Christian Berge til TV 2 etter pressekonferansen fredag formiddag.

Tysklandsproffen Frank Løke har vært uønsket på landslaget under Robert Hedins ledelse siden VM i 2011, der han ble sendt hjem etter en fuktig bytur.

– Fantastisk strekspiller

Berge velger derimot å sette døra på gløtt for den omdiskuterte 34-åringen.

– Det er en stund siden jeg har sett han, det skal jeg være ærlig å si. Men sånn som han spilte så var han jo en fantastisk strekspiller, og kvaliteter som sikkert vi kunne hatt bruk for, innrømmet Berge.

Landslagssjefen kommer snarlig til å ta en telefon til Tyskland.

– Først skal jeg ta kontakt med han, og snakke med han. Så får vi diskutere litt frem og tilbake, også får vi finne ut av det. Det er første bud, understreket Berge som selv står med 63 landskamper for Norge.

Problematisk forhold til Hedin

Løke og tidligere landslagssjef Hedin var alt annet enn perlevenner, men 34-åringen stiller seg til klar til dyst dersom det kommer en positiv telefon fra Berge.

– Det er vel viktigere for Norge at Robert Hedin gikk enn at jeg kommer tilbake, men jeg melder meg i alle fall til tjeneste hvis det en mulighet for det, sa Løke til TV 2 på telefon fra Tyskland.

Han håper hans utenomsportslige overskrifter nå kan gå i glemmeboka for godt.

– Vi stiller jo med blanke ark og fargestifter alle sammen, så det er så lenge siden nå at det er glemt, mener Løke.

– Aldri vært i bedre fysisk form

Veteranen har spilt i den tyske bundesligaen for klubben TuS N-Lübbecke siden 2010, og mener han kanskje er bedre rusta enn noen gang.

– Jeg har vel aldri vært i bedre fysisk form enn jeg er nå, så det står ikke på det i alle fall. Det hadde vært gøy å kunne få bidra igjen, understreket han.

Berge la opp som spiller for kun fem år siden, og har spilt sammen med flere av gutta på det nåværende landslaget. Likevel mener Løke han har tilstrekkelig med erfaring og respekt i spillergruppa til å snu den negative trenden for Norge inn mot VM-kvalifiseringskampene mot Østerrike i juni.

– Han har jo spilt på veldig høyt nivå, og var i verdensklasse. Så det er absolutt en som folk har respekt for både som trener og spiller, så det er jeg ikke redd for i det hele tatt, avsluttet Løke.

Tøffere konkurranse om plassen

– Har Løke for mye ballast til å kunne gjøre et positivt comeback på landslaget?

– Nei, jeg syns ikke det. Jeg syns det er det sportslige som skal telle, og dersom Berge vurderer at han skal inn i en tropp igjen så må han jo vurderes opp i mot de andre gode strekspillerne landslaget har, mener TV 2s håndballekspert Randi Gustad.

– Det er jo konkurransen nå blitt veldig tøff, med  Gullerud som også er god i forsvar, Myrhol og Hykkerud som også banker på døren. Så det er nok klart at det er tøffere konkurranse for Løke nå, men en spiller som han med de vanvittige offensive kvalitetene som han fortsatt leverer så er man aldri utelukket fra et landslag.

Plassen står på ingen måte åpen for Løke dersom han skulle bli tatt tilbake i troppen, men Gustad håper han nå kan vurderes på et sportslig grunnlag.

– Hvis han har lyst, så må han inn og prøves. Så blir det landslagssjefens vurdering om han funker i spillergruppen, for det er jo alltid en kabal, understreker hun.