Ryan Shawcross har nettopp blitt vist det røde kortet for skrekktaklingen på Aaron Ramsey. Foto: Scanpix
Ryan Shawcross har nettopp blitt vist det røde kortet for skrekktaklingen på Aaron Ramsey. Foto: Scanpix

Stoke lei av Arsenals syting

Både ledelse og supportere har fått nok av Ramsey-skaden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Stoke-Arsenal på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo lørdag kl 16.00.

I går var det på dagen fire år siden Ryan Shawcross' famøse nedhøvling av Aaron Ramsey. Lite tilsier at de to klubbene har lagt episoden bak seg.

– Jeg forventer en typisk bortekamp mot Stoke, sa Tomas Rosicky til klubbens hjemmeside i dag.

– Det er alltid veldig likt. De har et fysisk sterkt lag og spiller på en svært aggressiv måte. Vi må være forberedt på et slikt kampbilde og matche dem på disse områdene.

Stoke plukker flest kort

Tomas Rosicky har åpenbart et poeng, selv om en naturligvis kan diskutere hvorvidt Stoke er like aggressive nå som de var med Tony Pulis ved hjelmen. 

Lørdagens hjemmelag har plukket opp 58 gule og 3 røde kort i løpet av årets sesong, og innehar dermed den tvilsomme æren av å trone øverst på disiplinærtabellen til Whoscored. 

Arsenal har like mange røde kort, men kun 37 gule kort. Det plasserer dem på en snill trettendeplass. 

De store stilmessige forskjellene mellom Stoke og Arsenal har ført til surt klima mellom de to klubbene. Wenger omtalte Stoke som et rugbylag noen måneder etter Ramseys skade. Uttalelsen fikk Stoke til å sende en klage til FA.

Coates forsvarer Shawcross

Ifølge Stokes styreformann Peter Coates, er det fortsatt noe som ulmer mellom de to klubbene.

– Ja, vi har en greie med Arsenal. Vi var veldig skuffet over måten Shawcross-hendelsen ble håndtert, fordi vi mente at det aldri var noe tilsiktet fra Ryans side, sa han i går, ifølge Daily Mail. 

– Spillere pådrar seg stygge skader hele tiden i profesjonell fotball, og i det store flertallet av sakene er det ingen som tildeles noe skyld. Ryan ble, etter min oppfatning, helt urettferdig pekt ut som syndebukk. 

Saken blusset opp igjen tidligere denne sesongen, da Aaron Ramsey scoret det første målet i Arsenals 3-1-seier over Stoke, og feiret med å hysje mot de tilreisende supporterne.

Stoke-supporternes stikk til Ramsey

Gesten ble ikke uventet dårlig mottatt av Stoke-supporterne, som tidligere denne uken sendte et aldri så lite stikk i retning Arsenals stortalent.

– Ved å løpe over til våre supportere, smilende, pekende og hysjende, virker du mer enn fornøyd med å la denne situasjonen dra ut, skriver Stokes supporterblad.

Managerne tilbakeholdne

Arsène Wenger beveget seg ikke inn på Ramsey-skaden i løpet av gårsdagens pressekonferanse, men kom likevel med et lite stikk til Stokes omstridte hjemmebane.

– Det er en bane vi har både dårlige og gode minner fra. Spesielt fordi det før var smalt og vanskelig å spille. 

Mark Hughes snakket stort sett pent om Arsenal på dagens pressekonferanse, og mener at London-laget i aller høyeste grad er med i tittelkampen. Da han ble konfrontert med Wengers uttalelse om banestørrelsen, var han imidlertid kjapp i avtrekkeren.

– Vi har ikke gjort noe med banestørrelsen..

Og da han fikk spørsmål om Ryan Shawcross lar seg påvirke av oppstyret rundt hans grusomme takling, var Mark Hughes klokkeklar.

– Nei.

Ramsey er for tiden skadet og kommer ikke til å spille lørdagens kamp mot Stoke. Det står neppe i veien for amper stemning på Britannia Stadium.