I LUFTEN: Her er et SAS-fly på vei opp i luften. AFP PHOTO / Karen BLEIER
I LUFTEN: Her er et SAS-fly på vei opp i luften. AFP PHOTO / Karen BLEIER

SAS dropper gratisfrokost for billigbilletter, innfører riking-sjampis

Når flyselskapet SAS endrer servicetilbudet den 30. mars er det kundene med de billigste billettene som straffes. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi ønsker å modernisere og tilpasse oss dagens reisende marked. Nå blir det forenkling over hele linjen, forteller Tormod Sandstø, pressekontakt i SAS.

I fjor sommer lanserte SAS et nytt servicekonsept ved navn SAS Go & Plus. Etter en omfattende spørreundersøkelse opplyser flyselskapet at de vil justere deler av dagens tilbud.

– Vi fikk tilbakemelding om at det var utydelig hva som var forskjellen på Go & Plus-billettene. Vi ønsker derfor å gjøre det tydeligere for folk hva som skiller billettypene, sier Sandstø. 

TYDELIGGJØR: Tormod Sandstø forklarer at SAS endrer servicetilbudet fordi selskapet ønsker å synliggjøre forskjellen på billettene .
TYDELIGGJØR: Tormod Sandstø forklarer at SAS endrer servicetilbudet fordi selskapet ønsker å synliggjøre forskjellen på billettene .

Slutt på gratis frokost
Per i dag tilbyr SAS gratis frokost til alle reisende på flyavganger før klokken 9 på alle innenlandsreiser. Etter den 30. mars vil ikke lenger frokosten på disse avgangene være gratis for kunder med Go-billetter.

– Det er viktig å presisere at vi skal forbedre kvaliteten på frokosten vi serverer. Vi skal etter 30. mars servere et nytt og bedre produkt. Jeg tror folk vil oppleve det som ganske logisk at dem med de rimeligste billettene betaler litt mer for et bedre produkt.

Sandstø tror at frokosten som nå vil koste 70 kroner vil oppfattes som en verdig pris for et bedre måltid. Kaffe, te og aviser vil fortsette å være gratis. 

Ikke lenger gratis alkohol
Allerede lørdag vil kunder med Go-billetter bli straffet på flyselskapets langruter. 

–  Fra 1. mars vil bare kunder med Plus-billetter få tilbud om gratis alkoholholdig drikke på lengre utenlandsturer, sier Sandstø. 

 – SAS har fortsatt lave, konkurransedyktige priser selv om vi nå gjør noen mindre endringer. Jeg tror kundene vil være fornøyd med endringenesier Sandstø.

– Koster ikke mange kroner

Førsteamanuensis Espen Andersen ved Handelshøyskolen BI jobber blant annet med internasjonal flybransje. Han sier til TV 2 at endringen ikke har kostnadsmessige årsaker.

– Det koster så å si ingen ting å tilby frokost om bord. SAS har et billig og et litt dyrere tilbud, og her handler det nok om å synliggjøre forskjellene, mener Andersen.

– Jeg kan tenke meg at mange flyr SAS om morgenen i jobbsammenheng. Disse er vant til å få frokost om bord. Kanskje håper SAS at noen flere av disse passasjerene vil kjøpe Plus-billetter, sier Andersen.