ÅPEN: En åpenhjertig Vincent Tan tar bladet fra munnen. Foto: Scanpix.
ÅPEN: En åpenhjertig Vincent Tan tar bladet fra munnen. Foto: Scanpix.

Cardiff-eieren: – Jeg er ikke noen skurk

Vincent Tan beskylder britisk media for å «være litt rasistiske».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mye er blitt sagt om den litt spesielle eieren til Ole Gunnar Solskjærs klubb, Cardiff City. Vincent Tan har skapt et dårlig forhold til Cardiff-fansen etter blant annet å ha endret draktfargene fra blå til rød og deretter sparket favoritt Malky Mackay.

Men i et sjeldent intervju med BBC sier malaysieren at det er «minoriteten i supportergruppen» som burde be han om unnskyldning. 

– En dag er vi en helt, og den andre er vi et null. Uten meg ville Cardiff ha gått konkurs. På grunn av mine investeringer rykket vi opp, sier han.

BOND-SKURK: Vincent Tan er lei av sammenligningene med James Bond-skurker. AFP PHOTO / PAUL ELLIS
BOND-SKURK: Vincent Tan er lei av sammenligningene med James Bond-skurker. AFP PHOTO / PAUL ELLIS

Lei av rollen som skurk

62-åringen er også lei av å bli fremstilt som en skurk i en James Bond-film fordi han bruker solbriller og sorte skinnhansker på kamp.

– Jeg bruker solbriller på grunn av det sterke lyset fra flombelysningen. Jeg bruker hansker fordi det er kaldt her i England. For å være ærlig tror jeg de er litt sprø de som kommer med slike kommentarer, sier han.

Kaller britisk presse rasistisk

De sjenerøse investeringene har etterhvert havnet i skyggen av flere kontroversielle hendelser. Den siste i rekken er sparkingen av Malky Mackey, som var en populær figur.

– Den britiske pressen er urettferdig, kanskje fordi vi ikke har fortalt vår side av historien så bra. Når tiden er inne for det, skal jeg fortelle min side. 

– Noen ganger er kanskje pressen litt rasistiske, mener Tan.

– Mackay var heldig

Mackay ble ansatt i juni 2011 av daværende styreformann TG Chan og tidligere direktør Alan Whiteley.

– Han gjorde det ikke spesielt bra i Watford, men av en eller annen grunn ansatte de han og erstattet Dave Jones. Dave Jones gjorde det faktisk mye bedre, menr Tan.

– Så jeg mener Malky var veldig heldig da han kom til Cardiff. Jeg investerte mye penger, og så rykket vi opp. Tror du Malky ville fått oss opp uten mine investeringer?

Har tro på Solskjær

Mackay ble så erstattet av Ole Gunnar Solskjær, men ting har ikke blitt spesielt bedre. Fire poeng av 21 mulige har det blitt, og klubben befinner seg nå nest-sist, ett poeng over tabelljumbo Fulham.

– Selv om vi ikke gjør det spesielt bra nå, er vi i nedrykksstriden. Jeg er overbevist og tror Ole Gunnar Solskjær vil klare å holde oss i Premier League, sier han.

TROR PÅ SOLSKJÆR: Vincent Tan, her sammen med nordmannen før han ble ansatt. Foto: Scanpix.
TROR PÅ SOLSKJÆR: Vincent Tan, her sammen med nordmannen før han ble ansatt. Foto: Scanpix.

Skal involvere seg i spillerkjøp

Men han kommer ikke til å la nordmannen få løpe løpsk med pengepungen sin i sommer.

– I overgangsvinduet i januar var jeg veldig involvert. Vi brukte rundt 60 millioner på sju spillere. I fjor sommer signerte vi sju spillere og brukte nesten 500 millioner. Jeg vil sørge for at vi bruker pengene riktig. Hvis jeg er involvert, gjør jeg bedre forretninger.

– I sommer er jeg sikker på at vi kommer til å gjøre bedre kjøp for da skal jeg være personlig involvert. Vi kommer ikke til å la manageren løpe fritt.

Skulle det bli nedrykk denne sesongen, sier Tan at han ikke kommer til å forlate skipet - med mindre «fansen gjør meg forbannet».