Solskjær om Tan: – Naturlig at han involverer seg

Solskjær avslører samtidig at Tottenham ønsket å kjøpe ham da han spilte for United.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag tar Ole Gunnar Solskjær og hans hardt pressede Cardiff turen til Nord-London og White Hart Lane, der et Mesterliga-sultent Tottenham-lag venter.

Spurs ligger på en femteplass i Premier League, seks poeng bak Liverpool i jakten på Mesterliga-plass neste sesong. 

Fornøyd med forholdet til Tan

Klubben hadde planlagt et treningsopphold i Abu Dhabi, men reisen ble avlyst. Solskjær forklarte årsakene til dette på dagens pressekonferanse.

– Vi tapte 4-0 og det var ikke alle som var frisk. Da blir jeg nødt til å gjøre et valg der og da. Skal vi reise med 90% av troppen eller ikke? Situasjonen ble sånn at jeg trengte alle, og det inkluderte Mark Hudson og Gary Medel, som begge er skadet.

Vincent Tan sto for dagens store snakkis da han blant annet uttalte at han vil involvere seg i spillerkjøp. 

– Er du komfortabel med å jobbe for en eier som vil være så involvert?

– Han er involvert fordi han skal vite alt som foregår. Han vil vite hvilke summer som går til agenter, klubber og hvor mye jeg får lov til å bruke. Det har jeg absolutt ingen problemer med, svarte Solskjær smilende.

– Prøvde å signere meg

Solskjær har gode minner fra møtene med London-laget. I løpet av sine elleve år på Old Trafford nettet han sju ganger mot de liljehvite fra Nord-London. 

– Jeg har noen gode minner fra White Hart Lane faktisk. Spurs var ett av lagene som prøvde å hente meg fra Manchester United fordi jeg alltid pleide å score mot dem, smiler han til klubbens egen kanal på Youtube

SJU MÅL: Ole Gunnar Solskjær scoret sju mål mot Tottenham i sin tid i Manchester United. Foto: Knut Fjeldstad, NTB Pluss
SJU MÅL: Ole Gunnar Solskjær scoret sju mål mot Tottenham i sin tid i Manchester United. Foto: Knut Fjeldstad, NTB Pluss

Nå håper han at spillerne vil la seg inspirere av disse minnene, og da må den rette innstillingen være der.

– Vi må gå ut der, sette kroppen i mellom og blokkere skudd, og gjøre alt den harde jobben som fotballspillere må gjøre, men ikke alltid like. Det er disse delene vi må bli bedre på, spesielt inne i boksen i begge ender av banen, fortsetter han.

Statistikken taler ikke til fordel for Cardiff søndag. Solskjærs lag har nemlig ikke scoret mot Tottenham i fem av de siste seks kampene. 

Tror ting vil snu

Det ble ikke gjort mot Hull City forrige helg. Cardiff tapte da hele 0-4 på hjemmebane - deres største hjemmetap på 14 år.

Etter at Solskjær tok over tidlig i januar har The Bluebirds kun tatt fire av 21 mulige poeng i ligaen. Det har ført til at blant annet en lokaljournalist har startet forberedelsene på en tilværelse i Championship neste sesong.

Nordmannen mener ting fremdeles kan snu, og sier erfaringen fra de eldre spillerne har hjulpet på treningene denne uken.

– Vi har hatt noen møter, hvor vi har snakket med de som har erfaring med nedrykkskamp. Veien til suksess går ikke alltid i en rett vei. Noen ganger lander man på trynet, og vi har landet på ryggen med blikket rettet oppover.

Lar seg inspirere av Southampton

Solskjær peker på Southampton som et godt eksempel på hvordan ting kan snu. The Saints kom på en 14. plass forrige sesong etter opprykket fra Championship, men ligger på øvre halvdel denne sesongen.

– Jeg tror ikke det er mange som husker Southampton i nedrykksstriden for ett år tilbake. Det var de, og nå er de oppe på øvre halvdel av tabellen, så de er en av våre rollemodeller. 

– Vi har kanskje ikke klart det vi skulle, men det er lag rundt oss som også sliter, så vi henger ikke etter, sier han.