Slik skal Rekdal unngå at VIF blir for dårlig trent også i år

– Hardeste sesongoppkjøringen jeg har vært med på, sier Fredheim Holm.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I fjor sa Kjetil Rekdal at Vålerenga-spillerne var for dårlig trent. 45-åringen skal selv sørge for at det ikke skjer igjen.

Isbading, militærleir i Nordmarka, knallhard løpetrening og høy intensitet på treningsfeltet. 

Det har vært hovedingrediensene i Kjetil Rekdals treningsmeny i vinter.

Får oppmerksomhet i Tyskland
Er det én ting Rekdals menn ikke skal være kjent for i år, er det å være for dårlig trent.

– Fotball er en fysisk sport. I fjor tapte vi mange poeng mot slutten av kampene. Da var vi for dårlig trent og var på etterskudd da sesongen startet. Det kommer vi ikke til å være i år, bedyrer Vålerenga-treneren overfor TV 2 Sporten.

Rekdals nye treningsregime har vekket oppsikt i tyske medier. Deriblant skriver Bild Zeitung at Rekdals hardkjør får Felix Magaths treninger til å fremstå som en spasertur i sommervær i forhold. 

– Sesongoppkjøringen i år har vært hard, men akkurat det Bild Zeitung skriver er veldig overdrevent. Jeg tror nok Felix Magaths treninger er mye hardere. Han bruker medisinball og sånne greier. Men han har nok ikke sendt spillerne på teambuildingtur i Nordmarka, forteller den tidligere landslagskapteinen med et lurt smil.

At Rekdal har skrudd opp treningsintensitet noen hakk siden i fjor, legger han imidlertid ikke skjul på.

– Vi har mye å revansjere fra i fjor og må ta igjen forspranget. Vi trener hardere og bedre i år. Samtidig må vi passe på at vi ikke trener hardere enn vi tåler. Vi må bygge opp et grunnlag og være fornuftige, nyanserer han.

– Hardeste sesongoppkjøringen noensinne
Rekdals spillere har virkelig fått kjent på blodsmaken i vinter. Rutinerte Daniel Fredheim Holm har ikke opplevd maken til hardkjør. 

– I år har treningene vært veldig harde. Jeg har hatt Rekdal som trener en del tidligere, men dette er den hardeste sesongoppkjøringen jeg har vært med på noensinne, sier 28-åringen.

– Hvorfor tror du at det har vært så hardt i år?

– Han har sagt at vi er i for dårlig fysisk form, så det er nok hovedgrunnen. Vi rotet bort mange poeng i sluttminuttene i fjor, så vi håper dette kan rette opp det.

Teknikeren er ingen stor fan av løpetrening på treningsfeltet.

– Vi har hatt mer løpetrening år. Jeg liker best å spille fotball, men det er deilig når det er unnagjort, sier Fredheim Holm, som innrømmer at turen i Nordmarka var spesielt krevende.

– Det er mange av oss som ikke går ut i skogen frivillig, så det var tøft for mange! Det skal bli godt med mer fotballspilling fremover, sier ballkunstneren. 

Håper å være blant Tippeligaens best trente lag
Krigeren Kristoffer Hæstad er mer komfortabel med knallhard løpetrening. Tiden under Tom Nordlies vinger var ikke akkurat noen dans på roser det heller. 

– Jeg har vært gjennom en del harde oppkjøringer, men dette er en av de tøffeste. Så akkurat den biten skal i hvert fall være på plass når sesongen starter, sier «Doffen».

– Det er viktig å kunne stå kampene helt ut. Det slet vi med i fjor. I år håper vi at det bikker motsatt vei. Målet er å være blant Tippeligaens best trente lag i år, sier midtbanesliteren. 

Midtstopper André Muri har på sin side ikke reflektert veldig mye over hvor hard årets sesongoppkjøring har vært. 

– Det har vært mye løping og hardtrening, men det er bare som forventet med Rekdal som trener. Jeg lukker øynene og gjør det jeg får beskjed om, forteller stopperkjempen.