TREKKER SEG: Erik Skutle opplyser i en pressemelding at han trekker seg fra alle politiske verv som følge av narkotikasiktelsen.  Foto: TV 2.
TREKKER SEG: Erik Skutle opplyser i en pressemelding at han trekker seg fra alle politiske verv som følge av narkotikasiktelsen.  Foto: TV 2.

Erik Skutle (H) trekker seg fra alle verv etter narkosiktelse

– Jeg har sviktet de som har hjulpet meg frem og støttet meg i mitt arbeid de siste årene, ikke minst mine nærmeste.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stortingsrepresentant for Høyre, Erik Skutle (24) opplyser i en pressemelding at han kommer til å trekke seg fra alle politiske verv som følge av narkotikasiktelsen.

– Jeg har i dag erkjent overfor politiet å ha røyket cannabis. Jeg avventer nå politiets videre behandling og er forberedt på å ta konsekvensen av lovbruddet.

24-åringen ble torsdag siktet for narkotikabruk, og har innrømmet at han ved en anledning har røyket hasj. Også et bystyremedlem for Høyre i Bergen er siktet for narkotikabruk i samme sak.

– Vil bygge opp tilliten igjen sakte

– Jeg er svært lei meg for det alvorlige tillitsbruddet jeg har begått. Jeg har sviktet de som har hjulpet meg frem og støttet meg i mitt arbeid de siste årene, ikke minst mine nærmeste.

– Det jeg har gjort er alvorlig og jeg forstår at det får konsekvenser. Jeg kommer til å trekke meg fra alle partiverv, men vil forsøke å bygge opp tilliten igjen sakte, men sikkert, skriver Skutle i en pressemelding.

24-åringen har møtt fast i Stortinget for statsminister Erna Solberg siden valget i høst, og sitter i Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget.

Avslørt av SMS

Bergensavisen får fra sikre kilder opplyst at Skutles navn dukket opp på en mobiltelefon politiet tok beslag i etter narkoaksjonen mot videregående skoler i Bergen. 

På en SMS på mobiltelefonen kom det frem at 24-åringen hadde røyket cannabis på et nachspiel. 

Bekjente av Skutle ble derfor spurt om hans narkotikabruk, og han ble senere kalt inn til avhør. 

Da la stortingsrepresentantene kortene på bordet. 

Solberg: – Viktig å rydde opp i det som måtte være av ukultur

Solberg sier narkotikasiktelsen mot partifellen Erik Skutle er en alvorlig, men trist sak for alle.

– Høyre har nulltoleranse for bruk og besittelse av narkotika, så dette er et alvorlig tillitsbrudd. En stortingsrepresentant har et særlig ansvar for å følge lover og regler, uttaler Erna Solberg i en pressemelding sent torsdag kveld.

– Det er alvorlig hvis dette gjelder flere unge i Bergen. Det er viktig og riktig at lokal- og fylkespartiet sier de umiddelbart vil ta initiativ til å rydde opp i det som måtte være av ukultur, sier statsministeren.

Kaller inn til møte

I en pressemelding skriver Bergen Høyre og Hordaland Høyre at de som er siktet er sentrale i Unge Høyre i Hordaland, og at de i fellesskap vil invitere Unge Høyres medlemmer og deres foresatte til et møte. 

– Unge mennesker og deres foresatte skal oppleve at det er en trygg ramme rundt det å engasjere seg i politisk virksomhet. Det inkluderer ikke minst bruk av rusmidler. Det forventer vi som selvsagt at tillitsvalgte i Unge Høyre også lever opp til, heter det i pressemeldingen.