Erik Thorstvedt mener Laurent Koscielny og  Per Mertesacker blir særlig viktig i Arsenals tøffe kampprogram. Foto: Scanpix
Erik Thorstvedt mener Laurent Koscielny og  Per Mertesacker blir særlig viktig i Arsenals tøffe kampprogram. Foto: Scanpix

Kan Arsenals titteldrøm overleve kampprogrammet?

TV 2s eksperter er delte når vi spør dem om Arsenals kampprogram de neste ukene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Stoke - Arsenal på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo lørdag kl 16.00.

Arsenal befinner seg midt i et marerittaktig kampprogram.

Liverpool (borte), Manchester United (hjemme) og Sunderland (hjemme) er tilbakelagt. Det har gitt en seier, en uavgjort og et tap.

Nå venter Stoke (borte), Tottenham (borte), Chelsea (borte), Manchester City (hjemme) og Everton (borte). 

Samtidig skal en utsatt hjemmekamp mot Swansea inn i kampprogrammet, som også preges av Champions League og FA-cup.

Kort fortalt - Arsenal har et knalltøft kampprogram.

– Arsenal blir med helt inn

TV 2s ekspert Erik Thorstvedt vil imidlertid ikke gå med på at Arsenal nå faller ut av gullstriden.

– Arsenal blir med helt inn. Siden starten på 2013 har de tatt klart flest poeng i Premier League. Det torpederer argumentet om at de ikke holder i lengden. Det er faktisk 14 måneder, sier han.

Styrken, ifølge Thorstvedt, ligger i forsvaret.

– Arsenal har faktisk hatt mange skader, men håndtert det bra. Nøkkelen deres er at Szczesny, Mertesacker og Koscielny fortsetter på samme høye nivå. Det gir en defensiv trygghet som gjør at de ikke må pøse inn mål i samme takt som Liverpool. De slipper omtrent ikke inn mål på hjemmebane, og bortsett fra City borte, har disse vært gode omtrent hele sesongen.

Petter Myhre er ikke like sikker som sin ekspertkollega.

– Perioden fra åttende februar til sjette april er den klart tøffeste perioden for Arsenal denne sesongen, og spesielt i perioden etter bortekampen mot Bayern München. De er avhengig av ni eller flere poeng mot Tottenham, Chelsea, City og Everton hvis de skal henge med hele veien inn.

– Usikker på om Giroud er god nok

TV 2s eksperter er enige i at angrepet er det største problemet for Arsenal. Toppnivået er for lavt, og alternativene for få.

– Det store spørsmålstegnet rundt stallen deres er jo spissplassen. Sanogo har ikke vist noe som har endret min oppfatning om det, og alterntivet Walcott er ute resten av sesongen. Giroud har gjennom sine utenomsportslige aktiviteter lagt press på seg selv om å virkelig prestere i sesonginnspurten. Mot Sunderland sist var han tilbake til sitt beste. Men der mangler de et bra alternativ, sier Thorstvedt, som får støtte fra Petter Myhre.

– Arsenal er avhengige av at de offensive midtbanespillerne og kantspillerne fortsetter å levere mål. Jeg er fortsatt usikker på om Giroud er god nok til å avgjøre toppkampene.

Tror ikke Arsenal vinner

Selv om både Erik Thorstvedt og Petter Myhre levner Arsenal gode sjanser til å henge med helt inn, er det ingen av dem som tror Arsenal vil heve pokalen på slutten av sesongen.

– Det er for lenge siden de vant. Det gjør noe med troen vår på at de nå skal greie det. Så nei, jeg tror ikke de vinner Premier League, sier Erik Thorstvedt.

Petter Myhre er enig.

– Jeg holder fortsatt Manchester City og Chelsea som knappe favoritter foran Arsenal, med Liverpool som outsider.