Det har gått hett for seg med Kolo Touré og Martin Skrtel den siste tiden. Foto: Scanpix
Det har gått hett for seg med Kolo Touré og Martin Skrtel den siste tiden. Foto: Scanpix

– Forsvarsspillet vil ikke holde i toppkampene

TV 2s eksperter tror Liverpools forsvarsspill vil koste dem dyrt i gullkampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Southampton - Liverpool på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo i dag kl 18.30. 

Ingen lag har scoret flere mål enn Liverpool denne sesongen. Med 70 mål har de ett mer enn Manchester City, som riktignok har en kamp til gode. 

Defensivt har det imidlertid ikke vært fullt så imponerende den siste tiden.

Kan man egentlig vinne Premier League med det forsvarsspillet Liverpool har vist den siste tiden?  

TV 2s eksperter er ikke overbevist.

– Fokuset vil styrke dem

– Det forsvarsspillet Liverpool viste mot Swansea og Fulham vil ikke holde i toppkampene, sier Petter Myhre.

– Sjansene for å gjøre mange mål i kampene mot blant annet Chelsea og Manchester City er liten, selv om de viste potensialet sitt hjemme mot Arsenal og Everton. Jeg ser ikke for meg at Chelsea og City går på slike blemmer, og dette er kamper Liverpool må vinne for å kjempe om gullet.

– Det er mulig, men det er sjelden, svarer Erik Thorstvedt på samme spørsmål.

– De beste lagene greier som regel å være gode både bakover og fremover. Samtidig, nå har det vært mye fokus på dårlig forsvarsspill hos Liverpool, og sjansen er da stor for at det blir bedre. Rodgers kommer til å jobbe hardt med dette på trening, og det fokuset kommer sannsynligvis til å betale seg, sier Thorstvedt, som trekker frem Manchester Citys sesongstart som et eksempel på dette.

– Vi skal ikke glemme at Manchester City hadde en rekke personlige feil i forsvaret, men at de fikk rettet på det.

 

Spørsmålet for Erik Thorstvedt er om Liverpool kan finne en defensiv balanse som samtidig ikke svekker dem offensivt. Noe som i utgangspunktet ikke bør være et problem, ifølge den gamle keeperkjempen.

– Lyntogene framme løper plutselig ikke saktere bare fordi Skrtel slutter å lage straffe, bemerker han med glimt i øyet.

– Stor kvalitetsforskjell mellom lagdelene

TV 2s eksperter mener at de defensive svakhetene er en kombinasjon av for dårlige spillere, og en bevisst offensiv satsing fra Brendan Rodgers.

– Angrepsspillerne til Liverpool er helt enkelt mye bedre enn forsvarsspillerne. Det høres voldsomt ut, men faktum er at angrepsrekken er så eksepsjonelt god at det er nesten er umulig å matche dem med like gode spillere bak, mener Thorstvedt.

Petter Myhre istemmer.

– Liverpool viste mot Tottenham, City, Chelsea, Everton og Arsenal at de er i stand til å kombinere god offensiv fotball med knallhard forsvarsjobbing. Den største utfordringen til Liverpool er at de er svake til å markere og duellere i egen sekstenmeter og at Mignolet har virket litt mer usikker nå enn i starten av sesongen.

Myhre mener likevel ikke at hele skylden skal legges på forsvaret.

– Man forsvarer seg med hele laget og ikke bare keeperen og forsvarsfireren. Med mange gode offensive spillere på banen samtidig, er det bare naturlig at lagets evne til å forsvare seg ofte blir svekket.

Thorstvedt vil uansett ikke snakke for mye om forsvaret, men heller trekke frem det positive ved dagens Liverpool.

– Ettersom Liverpool historisk sett assosieres med underholdende fotball, og Rodgers er svært opptatt av kulturarv og identitet, synes jeg selvfølgelig det er helt topp at de spiller som de gjør. Og Anfield-publikummet elsker det!