Denne videoen fikk barneskolerektoren sparket

Lærer gjorde narr av autistisk gutt som hang fast i en stol. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I oktober i fjor satte en gutt med Aspergers syndrom seg fast i stolen sin i klasserommet sitt i byen Goodrich i Michigan.

Gutten, som er 11 år, kilte overkroppen sin fast i stolryggen, og læreren hans Nicole McWay filmet ham med mobilen sin. Deretter sendte hun klippet rundt til lærerkollegene.

Klippet, som du ser øverst i saken, ble raskt lekket til lokalpressen.

I slutten av klippet Nicole sendte rundt, så man at rektor Michael Ellis kom inn i klasserommet på barneskolen Oaktree Elementary .

Man hørte Ellis si at det at en gutt henger fast i en stol ikke er en nødssituasjon. Deretter forlot han rommet.

My Fox skriver at Ellis forrige uke ble avskjediget på grunn av klippet, mens skolestyret enda ikke har bestemt seg for om Nicole McWay skal lide samme skjebne. Guttens foreldre har engasjert advokat Patrick Greenfelder for å få McWay sparket.  

Bare tull?

I klippet du ser øverst, spør McWay om 11-åringen vil bli «tasered», noe som flere seere har tolket som en trussel om å bli utsatt for en strømpistol.

Noen foreldre som har barn på skolen tar McWay i forsvar, og sier at hun bare tullet og ikke mente noe vondt med filmingen. 

– Å «tase» noen er bare å sette to fingre inn i siden til en annen og kile ham, for å distrahere barnet bort fra en for eksempel farlig situasjon, sier Erin Raether, som har et barn på samme skole som 11-åringen, til My Fox.  

Advokat Greenfelder sier at Nicole viste klippet først til hele guttens klasse, og at hun deretter sendte klippet til flere av lærerkollegene. Det var en av kollegene som varslet guttens foreldre.

Advokaten sier at gutten sprengte flere blodkar i øynene da han forsøkte å komme seg ut av stolen.

– Videoen snakker for seg selv. Mangelen på empati er helt utrolig, sier han.