– Madde har forlatt Sverige for godt

Svensk hoffekspert tror det svenske folk vil få sett lite til prinsessen i fremtiden.

Gratulasjonene lot ikke vente på seg da prinsesse Madeleine og hennes Chris ble foreldre til lille prinsesse Leonore for en uke siden.

Men i takt med gratulasjonene kom også kritikken. 

Da det i fjor høst ble kjent at Madeleine skulle føde i New York, og ikke hjemme i Sverige, ga høyrøstede stemmer og det svenske folk uttrykk for sin skuffelse.

– Flytt hjem!

Historikeren Herman Lindqvist gikk denne uken ut og oppfordret prinsessen til enten å flytte hjem, eller å gå av som prinsesse.

– Dersom Madeleine er seriøs og virkelig vil sitt barns beste, så skal hun selvsagt flytte henne til Sverige, ellers kan hun jo like så godt gå av med det samme, sier han ifølge Expressen.

– Folk synes det er rart

Han er imidlertid ikke den eneste som har reagert.

– Jeg tror at mange i Sverige er litt såret over at prinsessen har valgt å føde i New York, langt borte fra Sverige, sier hoffekspert Catarina Hurtig til TV 2.

– Folk synes vel det er litt rart. Det er jo en prinsesse av Sverige, som skal føde en prinsesse av Sverige...Og det gjør man vel kanskje i Sverige da, sier Expressens hoffreporter Johan T. Lindwall til TV 2.

TROR MADDE BLIR I USA: Expressens hoffreporter Johan T. Lindwall har liten tro på at Madeleine vil flytte hjem til Sverige. Foto: FameFlynet
TROR MADDE BLIR I USA: Expressens hoffreporter Johan T. Lindwall har liten tro på at Madeleine vil flytte hjem til Sverige. Foto: FameFlynet

Går egne veier

– Hun er litt sånn at hun hører ikke på hva andre sier, og hun bryr seg ikke om hva folk synes. Blir folk sure på at hun føder i New York så kunne hun ikke ha brydd seg mindre, sier Lindwall.

Prinsesse Madeleine har i en årrekke vært emne for stor debatt. Lenge prydet hun mediene som «partyprinsessen», før hun de senere år har fått mye kritikk for å ha vært fraværende i prinsesserollen.

GRATULERER: Hoffekspert Catarina Hurtig sender de varmeste gratulasjoner til Madeleine og Chris. Foto: FameFlynet
GRATULERER: Hoffekspert Catarina Hurtig sender de varmeste gratulasjoner til Madeleine og Chris. Foto: FameFlynet

Som følge av at hun under graviditeten avlyste flere offisielle oppdrag, er kritikken blitt desto krassere.

– Det er blitt klaget på at hun ikke har kunnet stille opp i like stor grad som tidligere, sier Hurtig.

– Bør ta mer ansvar

Expressens Lindwall mener imidlertid at folk har vært for milde i kritikken av Madeleine.

– Man kunne ha stilt enda flere spørsmål. Hvorfor jobber hun ikke mer, hvorfor er hun ikke oftere i Sverige, hva gjør hun om dagene, hva sysler hun med i New York... Jeg kan vel synes at Madeleine burde ha tatt et større ansvar i det svenske kongehuset, sier han.

– Flyttet for godt

Det svenske kongeparet har ikke lagt skjul på at de hadde et ønske om at Madeleine skulle føde hjemme i Sverige.

Eksperter går nå så langt som å si at Madde nok har forlatt Sverige for godt.

– Jeg tror hun blir borte fra Sverige i lang tid. Jeg tror hun blir boende i USA. Hvorfor skulle hun ville flytte hjem nå, når hun dessuten har fått barn i USA...Nei, jeg tror vi får sett mindre og mindre til henne i Sverige, dessverre,sier Lindwall.