Sendte ut møteinnkallelse til 61.000 personer – fullstendig kaos i Stockholm

Arbeidsformidlingstjenesten innkalte ved en feil 61.000 personer til rekrutteringstreff.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag ettermiddag er det fullt kaos i Stockholm. 

Inviterte 61.000

Aftonbladet skriver at det har skjedd en feil ved Arbeidsformidlingssentralen i Sveriges hovedstad. De skal ha sendt ut et brev til hele 61.000 personer. 

Brevet var en møteinnkallelse til et rekrutteringstreff, og skulle i utgangspunktet kun sendes til 1000 personer. 

– Det har kommet litt for mye folk, helt enkelt, forteller Sofia til Aftonbladet. Hun er én av de flere tusen som har kommet til møtet. 

Pressekontakt ved Arbeidsformidlingssentralen, Joakim Nordblom har foreløpig ikke gitt noen forklaring på hva som har skjedd. En kollega av Nordblom sier at det ikke var planlagt et spesielt møte i dag, men at det er et vanlig arrangement som holdes ved arbeidsformidlingen. 

Frustrasjon

Den store folkemassen førte til at politiet rykket ut med hele åtte biler. 

– Det virker som om det er skjedd en misforståelse. Det har blitt større enn de hadde sett for seg, sier Ulf Lindgren, pressekontakt i Stockholms-politiet. 

Mange av de som har møtt opp er frustrerte over det som har skjedd. 

– Mange har gått fra barn og skole for å komme hit. Det er jo bare ti selskaper på plass, også sender de 60.000 mennesker hit, sier Johannes Jameel til den svenske avisen. 

I brevet inviteres personer tilknyttet arbeidsformidlingen til en messe hvor minst ti ulike firmaer også deltar. Dette er firmaer som søker arbeidstakere uten krav om spesiell erfaring. 

I slutten av brevet oppfordres alle til å huske CV.