Homofil stjernereporter satte senator ut av spill på direkten

Anderson Cooper hadde egentlig bare ett spørsmål. Senatoren hadde ingen svar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bakgrunnen for debatten på AC360 på CNN tirsdag er en kontroversiell lov som nylig er vedtatt i delstaten Arizona, USA. Guvernøren skal etter planen signere loven fredag. 

Loven gir i praksis bedriftseiere lov til å nekte service til homofile og lesbiske mennesker, så lenge det blir begrunnet med en religiøs overbevisning. Likeens kan homofile eller lesbiske miste jobben hvis bedriftseieren ikke klarer å godta deres legning på bakgrunn av religiøs overbevisning.

Se høydepunktene fra debatten øverst i saken. 

Arizona har aldri hatt lover som beskytter homofile og lesbiske mot diskriminering, så i realiteten har denne problemstillingen vært kjent lenge i denne konservative staten.

Med dette bakteppet er senator Al Melvin invitert som gjest til TV showet med den kjente reporteren Anderson Cooper. Cooper sto forøvrig fram som homofil i 2012.

Ankeret har ett grunnleggende spørsmål til sentatoren: «Du sier dette er en lov som skal beskytte troende mennesker i Arizona. Kan du gi meg et spesifikt eksempel på at noen i Arizona har blitt tvunget til å handle mot deres tro, eller blitt rettslig forfulgt på grunn av deres tro?» 

Melvin prøver å overbevise intervjueren og folket med at dette er en lov for å beskytte religionsfriheten i Arizona. Han klarer imidlertid ikke å svare på noen spørsmål. Hverken om religiøse trenger beskyttelse, eller om diskriminering av homofile er et problem.

Melvin nekter å godta at en slik lov kan gjøre det lettere å diskriminere mennesker i delstaten. 

– I Arizona blir ingen diskriminert. Jeg vet ikke om noen som blir diskriminert her, sier Melvin stotrende. 

Al Melvin stiller til valg som guvernør i delstaten.