UMULIG: Ryan Miller var ikke preget av jetlag da Buffalo Sabres slo Carolina Hurricanes. Foto: Timothy T. Ludwig-USA TODAY Sports
UMULIG: Ryan Miller var ikke preget av jetlag da Buffalo Sabres slo Carolina Hurricanes. Foto: Timothy T. Ludwig-USA TODAY Sports

OL-keeperen vendte tilbake som playmaker

Ryan Miller med to målgivende pasninger da NHL startet opp igjen etter OL-pausen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ryan Miller fikk bare en kamp på isen for USA under OL i Sotsji. Han måtte se Jonathan Quick være et soleklart førstevalg.

Men etter innsatsen hans da NHL startet opp igjen, så spørs det om ikke USAs trener Dan Bylsma angrer på at han ikke lot Buffalo Sabres-målvakten få spille mer.

Ikke bare var Miller enorm mellom stengene, han bidro også i aller høyeste grad offensivt.

To assists
Han var involvert i to av tre mål da Sabres vant 3-2.

Han fikk notert målgivende pasning da han spilte pucken til Drew Stafford, som igjen fant Christian Ehrhoff. Ehrhoff ga Sabres ledelsen 1-0.

Samme Ehrhoff ble matchvinner 44 sekunder før slutt - på pasning fra nettopp Miller.

Tyler Ennis scoret også for Sabres, mens Eric Staal og Alexander Siomin sto for Hurricanes' scoringer.

– Miller stjal seieren for oss
– Det viser bare hvilken målvakt vi har i Ryan Miller. Jeg tror ikke vi har så god grunn til å si at vi var best i kveld, annet enn at Ryan Miller stjal seieren for oss, skrøt fungerende Sabres-trener Ted Nolan til ESPN etter kampen.

Miller reddet de første 20 skuddene han fikk mot seg, og stoppet på 36 redninger i en kamp Hurricanes vant skuddstatistikken 38-18.

– Miller var banens beste. Der har du forklaringen, sa Hurricanes-trener Kirk Muller.