DØDE: Dette bildet, offentliggjort med foreldrenes samtykke, viser Aidan sammen med en av de to rottene han hadde. Foto: AP / Pankey familien
DØDE: Dette bildet, offentliggjort med foreldrenes samtykke, viser Aidan sammen med en av de to rottene han hadde. Foto: AP / Pankey familien

Hevder Aidan (10) ble drept av infisert rotte

Nå saksøker foreldrene dyrebutikken som solgte rotten som kjæledyr.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En familie fra San Diego saksøker nå dyrebutikken «Petco» etter at deres 10 år gamle sønn Aidan Pankey døde, angivelig av en infeksjon han fikk fra en rotte som ble kjøpt i butikken.

Det melder nyhetsbyrået Associated Press (AP).

Aidan fikk det nye kjæledyret i mai i fjor, og våknet natt til 11 juni med høy feber og sterke magesmerter. Han var blek, og kunne nesten ikke gå. Uten at foreldrene skjønte det, led sønnen av antakeligvis av såkalt rottebitt-feber.

Dagen etter døde han.

– En energisk, glad gutt

Det var Aidans bestemor som kjøpte dyret til ham, og 10-åringen skal ha kalt rotten for «Alex». Han ønsket seg en hannrotte, fordi han allerede hadde en hunn.

– Han var en energisk, vennlig og glad gutt som faktisk hadde en rotte fra før. Han hadde en idé om at han skulle gifte bort hunnrotten sin, forteller familiens advokat John Gomez.

I en uttalelse uttrykker butikken sin kondolanse til familien:

«Vi er svært lei oss for tapet som familien har lidd. Helsen og sikkerheten til mennesker og kjæledyr er alltid topp prioritet, og vi tar familiens bekymringer svært alvorlig.»

Ønsker oppreisning

Advokat Gomez bekrefter overfor AP at de nå saksøker butikken for et uspesifisert beløp, som oppreisning til familien.

Årsaken med at de har ventet helt til nå med å gå til sak, er at de har avventet prøvene fra Nasjonalt senter for Sykdomskontroll. Disse påviste at rotten hadde vært infisert, noe som kan smitte gjennom bitt eller kloring.

Aidans familie ønsker ikke stille til intervju, men sier de nå ønsker å forsikre seg om at dette aldri skjer igjen. I tillegg ønsker de å gjøre andre foreldre oppmerksomme.

Dyrebutikken sier de er i gang med å etterforske påstandene fra familiens advokat, og vil respondere så snart de har mer informasjon.