– Martines antatte drapsmann gifter seg

Farouk Abdulhak, som er mistenkt for å ha drept norske Martine Vik Magnussen, skal om få dager gifte seg i Jemen, ifølge Nettavisen.

SORG: Martine Vik Magnussen ble drept i 2008. Her er faren Odd Petter Magnussen (t.v) avbildet under en minnemarkering. Foto: Åsa Westerlund / SCANPIX
SORG: Martine Vik Magnussen ble drept i 2008. Her er faren Odd Petter Magnussen (t.v) avbildet under en minnemarkering. Foto: Åsa Westerlund / SCANPIX

– Vi har fått bekreftet at han gifter seg om to dager. Men vi vet fortsatt ikke hvor, sier en jemenittisk journalist i Sana, som har fulgt Martine-saken, til Nettavisen.

Journalisten ønsker å forbli anonym av hensyn til sikkerheten.

Beskyttes av sin far

Faoruk Abdulhak er ettersøkt internasjonal for drapet på Martine Vik Magnussen i London i 2008. Han flyktet rett etter drapet til hjemlandet Jemen, der han siden har levd beskyttet av sin styrtrike far.

Verken Norge eller Storbritannia har utleveringsavtale med Jemen, og britisk politi har ikke klart å overtale Jemen til å utlevere ham.

Martines far, Odd Petter Magnussen, bekrefter overfor TV 2 at Faoruk skal gifte seg. 

– Det er dårlige nyheter fordi det setter saken tilbake rent psykologisk, ikke juridisk eller formelt, sier Magnussen. 

Han er sikkert på at giftemålet er nøye planlagt av Faoruks far. 

– Det er med på å få oppmerksomheten bort fra seg selv i tiden fremover, når mistenkte stifter sin egen familie, sier Magnussen. 

Det er flere som har engasjert seg i Martine-saken, deriblant Kjell Mange Bondevik som har deltatt i flere møter i saken. 

Kjemper fortsatt

Helt siden drapet på Martine Vik Magnussen i 2008 har faren kjempet for rettferdighet i saken. 

Seneste i februar var Odd Petter Magnussen i møte med det norske utenriksdepartementet. Det var Magnussen som selv tok initiativ til møtet, og han mener UD må gjøre mer i saken.

Utenriksminister Børge Brende (H) uttalte etter møtet at han ønsker å fortsette presset mot Jemen. 

– Vi vil forsøke å hjelpe på en konstruktiv måte, men dette er ingen enkel sak. Det foreligger jo ingen utvekslingsavtale mellom Jemen og Storbritannia, og det står i Jemens grunnlov at de ikke kan utlevere sine statsborgere, sa Brende etter møtet i februar. 

TV 2 / NTB

Mer innhold fra TV 2