FÅR PRØVE SEG: Susie Wolff tar et nytt steg mot å kjøre i Formel 1 når hun får prøve seg på trening i sommer. (AP Photo/Williams F1 Team, Malcolm Griffiths, File)
FÅR PRØVE SEG: Susie Wolff tar et nytt steg mot å kjøre i Formel 1 når hun får prøve seg på trening i sommer. (AP Photo/Williams F1 Team, Malcolm Griffiths, File)

Kan bli den tredje kvinne i Formel 1

Susie Wolff er et skritt nærmere å realisere drømmen om å kjøre i Formel 1.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er 22 år siden sist en kvinne satt bak rattet i Formel 1-sirkuset. Den gangen var det italienske Giovanna Amati som prøvde å kvalifisere seg for Brasil Grand Prix da hun kjørte for Brabham.

To kvinner med Formel 1-løp
Men du må helt tilbake til 1976 for å finne en kvinne som deltok i et tellende løp. Da var det Lella Lombardi som kjørte for RAM Racing. Lombardi kjørte totalt 17 Formel 1-løp i karrieren, og hun er den eneste kvinne som har tatt Formel 1-poeng etter sin sjetteplass i Spania Grand Prix i 1975.

Maria Teresa de Filippis er den andre kvinnen som har kjørt Formel 1-løp. Hun deltok i fem løp i 1958 og 59.

Får prøve seg på trening
Nå håper skotske Susie Wolff å bli den tredje som får prøve seg for alvor.

Hun er under kontrakt med Williams, og mandag meddelte teamet at Wolff vil delta i treningen i forkant av Britisk Grand Prix og Tyskland Grand Prix i juli.

– Å få delta i to treningsrunder, i tillegg til en full dagstest denne sesongen er et stort steg for meg, og jeg ser frem til denne muligheten til å prøve meg bak rattet på en Grand Prix-weekend. Det er en utfordring jeg vil ta, og det blir en stor mulighet for meg til å hjelpe laget, sier hun ifølge CNN.

Kan bli to i 2015
Hun er i øyeblikket et godt stykke unna å få sitte i en av Williams' biler. Felipe Massa og Valtteri Bottas er lagets to førsteførere, og Felipe Nasr er reservefører.

Og Wolff risikerer at en annen kvinne får sjansen før henne.

Sveitsiske Simona De Silvestro signerte for Sauber for halvannen uke siden, og planen er at hun får prøve seg allerede neste sesong.

– Etter fire år i IndyCar, så er det nå Simonas mål å prøve seg i Formel 1 i 2015, sa Sauber-sjef Monisha Kaltenborn.

Dermed kan det neste år for første gang stå to kvinner på startstreken.