Stoltenberg vil ikke kommentere nestlederens sverteoppfordring

I fjor anklaget Jens Stoltenberg Høyre og Frp for å snakke Norge ned. Nå vil han ikke kommentere Helga Pedersens utspill om å sverte regjeringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var på besøk på årsmøtet til Vadsø Arbeiderparti torsdag i forrige uke at partiets nestleder kom med den ramsalte kritikken av den borgerlige regjeringen og den nå famøse oppfordringen: 

– Nå har jeg brukt mye tid på å sverte regjeringen, men det er jo viktig. Og det er viktig at alle bidrar til å gjøre nettopp det, sa Pedersen, ifølge Finnmarken.

– Viser hvor tankene må ha vært

Helga Pedersens beklagelse for ordvalget kom fort, men Erna Solberg og Siv tror det ligger mer enn kun en forsnakkelse bak uttalelsen.

 Når hun sier at dette er en «slip of the tounge», viser det jo hvor hjernen og tankene må ha vært, sier statsminister Erna Solberg til TV 2.

– Samme som før

Heller ikke Siv Jensen er særlig imponert over Arbeiderpartiets nestleder.

 Det eneste de gjør, er å gjøre nøyaktig det samme de har gjort veldig lenge, nemlig rakke ned på sine konkurrenter, sier finansministeren.

I april i fjor gikk partileder i Arbeiderpartiet, Jens Stoltenberg, til angrep på Høyre og Frp for å kritisere den rødgrønne regjeringen, da han fra talerstolen til Arbeiderpartiets landsmøte spurte:

 Hvor lenge må vi høre på at de snakker Norge ned?

Uenig i nedsnakking

Men i dag vil Stoltenberg ikke gå med på at hans egen nestleder gjorde det samme fra talerstolen i Vadsø.

 Snakket Helga Pedersen Norge ned?

 Det hender noen ganger at mennesker bruker ord og uttrykk de angrer på, og derfor var Helga veldig tydelig på at hun angret på de ordene og uttrykkene og mente seg misforstått, sier Stoltenberg til TV 2.

 Men snakket hun Norge ned?

 Hun mener jo selv at hun ble helt misforstått.

 Gjorde ikke Pedersen nøyaktig det samme som du kritiserte Høyre og Frp for i fjor?

 Det viktigste er at hun umiddelbart beklager og unnskylder, og sier seg misforstått.

 Men du svarer ikke på spørsmålet. Gjorde ikke hun nøyaktig det samme som du kritiserte Høyre og Frp for i fjor?

 Nei, for jeg har ikke sett at noen fra Høyre og Frp har beklaget eller unnskyldt den måten de drev debatt på, sier Stoltenberg.

SVERT TAUS: Jens Stoltenberg (Ap) kritiserer de blåblå for nedsnakking, men svarer unnvikende på Helga Pedersens sverteutsagn søndag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SVERT TAUS: Jens Stoltenberg (Ap) kritiserer de blåblå for nedsnakking, men svarer unnvikende på Helga Pedersens sverteutsagn søndag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix