Skøytepresidenten varsler oppvaskmøte

– Vi kommer til å diskutere personer etter sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter et medaljeløst mesterskap, hvor Norge også for første gang i OL-historien stilte uten noen til start på den tradisjonsrike 10 000-meteren, har flere tatt til orde for endringer i ledelsen av norsk skøytesport.

Koss kritisk
Spesielt landslagssjef Jarle Pedersen har fått kritikk etter det mislykkede mesterskapet.

Tidligere OL-vinner Johann Olav Koss gikk ut midt i mesterskapet og krevde både landslagssjefens og sportssjef Øystein Haugens avgang.

– Det bør skje noe i skøyteforbundet nå. Flere har hatt ansvaret for lenge. Jeg mener vi bør få en total utskiftning, både på trener- og ledersiden, sa han til TV 2 i forrige uke.

Varsler oppvask
Skøytepresident Rune Gerhardsen ønsker ikke å si noe om hvorvidt Pedersen er mannen som vil lede de norske skøyteløperne neste sesong, men innrømmer at det kommer til å bli gjennomført et evalueringsmøte etter sesongen.

– Det vil være ganske uprofesjonelt av meg å begynne å diskutere ting vi skal diskutere internt i ukene som kommer. Det blir en evaluering av sesongen når den er ferdig, men det er den ikke ennå. Vi vil begynne å diskutere med utgangspunkt i OL-resultatene. Vi begynner ikke å diskutere ut i fra personer, sier han.

– Men bør ikke personer også bli diskutert?

– Jeg kan love deg at vi kommer til å diskutere personer, men jeg begynner ikke diskusjonene om kontraktsforhandling med en trener med dere på direkte tv, sier han.

Bøkko taus
Mandag landet flere norske OL-utøvere på Oslo Lufthavn, blant dem var også Håvard Bøkko som ikke ønsket å si noe om den pågående debatten.

– Det der snakker jeg ikke om nå i sesongen. Det tar vi i april når det blir oppsummering og møter, sier han til TV 2.

Han mener formen var på plass til lekene i Sotsji, men at en del stang ut førte til at de norske løperne måtte dra hjem uten medaljer.

– Egentlig så har jeg vært i god form.  Vi har bare ikke hatt det det siste lille og nok stang inn for å kunne ta medalje. Det er selvsagt skuffende når vi ikke tar medaljer, men vi har vært veldig nærme.  Men vi har ikke fått til de toppløpene som vi trenger for å ta medalje

– Føler du  at du har fått den oppfølgingen du trenger?

– Ja, jeg føler det har vært bra, sier han.

– Så du ønsker ikke et bytte? Kan Pedersen lede dere videre?

– Det ønsker jeg ikke å svare på, sier han.

Heller ikke Ida Njåtun ønsker å si noe om situasjonen.

– Jeg synes det er litt vanskelig å svare på. Jeg synes Jarle er en veldig bra trener, sier hun.