Italia-trener Cesare Prandelli synes trekningen er mer vrien enn den ser ut som. Foto: AP Photo/Victor R. Caivano
Italia-trener Cesare Prandelli synes trekningen er mer vrien enn den ser ut som. Foto: AP Photo/Victor R. Caivano

Italia-sjefen: – Norge er et godt lag

Cesare Prandelli forventer tøff motstand i EM-kvalifiseringens gruppe H. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med både Italia og Kroatia i gruppen, vil de færreste si at Norge fikk en enkel trekning til EM-kvalifiseringen.

Norge åpner hjemme mot Italia 9.september, og i Sport på Timen gikk diskusjonen om hvorvidt kampoppsettet var gunstig for Norge.

– Det får vi håpe, sa Lundekvam lattermildt da sportsanker Fin Gnatt lanserte oppsettet som en mulig fordel.

– Vi kan møte et Italia-lag som kommer fra et mesterskap og er litt punkterte. Selvfølgelig kan det være en fordel, men det er lenge til. Italia er en stornasjon, sier Lundekvam, som mener at poeng mot Italia vil være en bonus.

– Norge er et godt lag

Selv gruppefavorittene opplever gruppen som tøff. Cesare Prandellis Italia-kontrakt går ut etter VM i sommer, men var tilstede på gårsdagens trekning.

– Det er en veldig krevende gruppe, og vi må forberede oss godt. Gruppen er ikke så enkel som mange tror, uttalte Cesare Prandelli til La Gazzetta dello Sport.

– Kroatia og Bulgaria er potensielle gruppevinnere. Vi har spilt mot Malta nylig og vet hvilke utfordringer som venter oss der. Norge er et godt lag, og Aserbajdsjan er i en vekstfase.

La Gazzetta dello Sport skjelver imidlertid ikke av tanken på å møte Norge. Den italienske avisen skriver at Norge ikke er det samme laget som på 1990-tallet, og trekker frem Tore-André Flo og Rosenborg som ambassadører for denne generasjonen.

– Italia er favoritter

Kroatia-sjef Niko Kovac mener også at gruppen er tøff, og trekker ikke overraskende Italia frem som favoritter.

– Jeg er fornøyd med trekningen, men rent objektivt tror jeg Italia må sees på som favoritter. Likevel, resten av lagene i gruppen er også seriøse utfordrere, sier han ifølge Football Italia