NYBAKTE FORELDRE: Disse bildene ble publisert på prinsesse Madeleines Facebook-side kort tid etter at den lille prinsessen kom til verden. (Foto: Faksimile/Facebook)
NYBAKTE FORELDRE: Disse bildene ble publisert på prinsesse Madeleines Facebook-side kort tid etter at den lille prinsessen kom til verden. (Foto: Faksimile/Facebook)

Slik vil Madde skjerme barnet for offentligheten 

Svensk hoffekspert: – Hun kommer til å være svært beskyttende.

Natt til fredag fødte prinsesse Madeleine en datter i New York.

– Hun har mørkt hår og mørkebrune øyne, og ligner på mamma. Det var det jeg håpet på, sa den nybakte far Chris O'Neill da han møtte pressen i etterkant av fødselen.

O'Neill viste da fram det som ble det aller første bildet av datteren, nemlig et fotavtrykk på underarmen.

Lykkelige

Søndag forlot Madeleine sykehuset Presbyterian i New York sammen med sin ektemann Chris og deres datter.

Den svenske prinsessen og hennes mann opplyste tidligere i år at de hadde bestemt seg for at deres førstefødte barn skulle komme til verden i USA, ikke i Sverige.

Flere hoffeksperter tror den lille prinsessen vil få en tilnærmet normal oppvekst i New York. 

 

– Manhattan større en Stureplan

Expressens hoffreporter Johan T. Lindwall tror valget om fødested skyldes et ønske om et mer tilbaketrukket liv.

– Det er derfor Madeleine har valgt New York, for at hun vil ha et mer tilbaketrukket liv. Manhattan er større enn Stureplan, og derfor sier det seg selv at det er større muligheter for å være anonym der, sier han til TV 2.

– Nøye vurderinger

Lindwall sier at Madeleine og Chris nok ikke helt har bestemt seg for hvor mye de vil dele med offentligheten av den lille prinsessens hverdag.

– Det er jo en prinsesse av Sverige, så det går jo ikke an å gjemme henne. De kommer til å velge anledningene nøye for når prinsessen skal vises fram. Jeg tror nok første anledning blir den svenske nasjonaldagen. Da er prinsessen rundt seks måneder, like gammel som lille Estelle var da hun første gang ble vist fram under kongens fødselsdag, sier Lindwall. 

– Vil beskyttes  

Kongehusekspert Catarina Hurtig tror den lille prinsessen vil få et nokså normalt og fint liv i New York. 

– Jeg kjenner prinsesse Madeleine som en svært ansvarsfull og beskyttende person, og hun er den av de tre kongebarna som har lidd mest av den offentlige oppveksten. Derfor vil hun nok være svært beskyttende overfor sitt barn. Hun kommer å passe på at hun ikke blir utsatt for paparazzier og lignende. Hun kommer til å styre det der ganske mye selv, sier Hurtig til TV 2. 

Hun understreker at Madeleine som barn var den som hadde størst vanskeligheter med at mamma Silvia var mye borte på offentlige tilstelninger. 

– Vi så det også med forlovelsesfilmen til Madeleine og Chris, at de selv velger ut hva de vil dele med folket.

– Vil utarbeides sikkerhetsplan

 

TV 2s egen kongehusekspert Kjell Arne Totland tror også barnet vil kunne få en relativt anonym hverdag i New York.

– Madde og Chris har svært god økonomi, og de har nettopp kjøpt nytt hus med en liten hage. Så hun vil leve et relativt skjermet overklasseliv, sier han. 

– De vil selvsagt være opptatt av å beskytte og skjerme sin lille datter. Først og fremst slik alle andre foreldre gjør, men også mot nysgjerrig presse og andre. Og sammen med Slottet i Stockholm vil det nok bli utarbeidet en plan for sikkerheten rundt den lille familien i verdensbyen. Den lille jenta er tross alt barnebarnet til en regjerende monark, sier Totland.