Har gitt opp Solskjær og Cardiff: – Siste spikeren i kisten

Lokaljournalist har allerede begynt å forberede seg på nytt liv i Championship.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Premier League på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no

Ole Gunnar Solskjærs Cardiff gikk på nok et nederlag i Premier League lørdag, da Hull vant hele 4-0 på Cardiff City Stadium.

Det var «Bluebirds» største hjemmetap siden et tilsvarende resultat mot Cambridge United i april 2000 - altså for snart 14 år siden.

De stygge sifrene føyer seg inn i rekken av skuffende resultater for Ole Gunnar Solskjærs klubb, og nå begynner mediene i og rundt Wales å stille spørsmål ved hvorvidt nordmannen evner å løfte den debuterende Premier League-klubben bort fra nedrykksplassene.

– Du vil anbefale en retur til tegnebrettet, hadde det ikke vært for det faktum at du er usikker på om Solskjær vet hvor tegnebrettet er, skriver Steve Tucker i sin spalte på nettsidene til Wales Online

TV 2 Play: Her får Solskjær i hvert fall en drømmestart - som spiller for Manchester United 

– En udugelig forestilling uten ryggrad
Tucker er en av dem som følger klubben tettere enn de fleste, og er ikke nådeløs etter det smått utrolige resultatet.

– Du kan ikke skylde på supporterne. Du jobber hardt, betaler penger, forsøker å dra for å se laget ditt i helgene, og så blir du belønnet med en udugelig forestilling uten ryggrad.

– På slutten av denne dystre, dystre dagen for Ole Gunnar Solskjær og hans menn hadde Cardiff-fansen brukt beina. Stadion var halvfullt, som det kanskje kommer til å være neste år når klubben er tilbake i Championship. Ja, jeg gir opp, skriver han nådeløst.

Steve Tucker, lokaljournalist
Du jobber hardt, betaler penger, forsøker å dra for å se laget ditt i helgene, og så blir du belønnet med en udugelig forestilling uten ryggrad. På slutten av denne dystre, dystre dagen for Ole Gunnar Solskjær og hans menn var stadion halvfullt, som det kanskje kommer til å være neste år når klubben er tilbake i Championship. Ja, jeg gir opp. Utkjempet, utspilt og ute av Premier League. For å være ærlig så fikk Ole Gunnar Solskjærs menn akurat det de fortjente. Med elleve kamper igjen må du virkelig tro at dette var spikeren i kisten for drømmen og toppdivisjonen.

Har du bedre kontroll på lag? Spill Premier League-manager 
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk 

Tucker har også filmet seg selv på tribunen etter kampslutt, der han kommer med en nedslående oppsummering.

– Utkjempet, utspilt og ute av Premier League. Dette var en dyster dag for Cardiff City. For å være ærlig, så fikk Ole Gunnar Solskjærs menn akkurat det de fortjente. En dårlig, dårlig kamp for Cardiff, og med elleve kamper igjen må du virkelig tro at dette var spikeren i kisten for drømmen om toppdivisjonen, sier han.

Kommentarene kan sees i sterk kontrast til Solskjærs egne, ettersom nordmannen tross skuffelsen etter 0-4-tapet evnet å se lyset i enden av tunnelen etter lørdagens tap.

– Jeg skal ikke gi meg, jeg har aldri gitt meg med noe. Jeg har vært skuffet mange ganger som spiller, trener og manager, så jeg skal selvsagt ikke gi opp, sa nordmannen da.

– Begynner å lure på Solskjær
Den lokale journalisten ser langt ifra med like positive øyne på Solskjærs muligheter. 

– Igjen var det en situasjon med «ny kamp, ny formasjonsendring og nye spillere» og nok et tap for Solskjær. Allerede begynner du å lure på om nordmannen er klar for påkjenningene ved å være manager i toppdivisjonen. For å være brutalt ærlig har jeg ikke sett noe selv som indikerer at han er det, skriver Tucker.

Det er ikke første gangen Solskjærs evner har blitt offer for kritikk blant de lokale, for etter en start der alle var positive og nordmannen ble sett på som et fantastisk managervalg er det nå flere og flere som har snudd i negativ retning.

– Jeg er bekymret for situasjonen i Cardiff. For meg virker det som om Solskjær ikke vet hva hans beste ellever er, skrev eks-Cardiff-spiss Nathan Blake i sin spalte i Wales Online allerede før kampen mot Hull.

Og nå får han altså massiv støtte hos sin kollega på samme plattform. Etter sju kamper under nordmannen i ligaen står Solskjærs menn med en seier, en uavgjort og fem tap, og har nå ikke scoret ligamål på over fem timer.

– Og det under en mann som ble brakt inn for å skape kreativ teft i laget. Det som er bekymringsverdig er at det ser ikke bare ut til å ikke å framvor, men «Bluebirds» går bakover.

– Det som blir innlysende er at Solskjærs bevegelser i overgangsvinduet i januar ikke har ført til at spillere som kan snu ting har blitt hentet inn. Problemene i Cardiff-troppen har ikke blitt adressert, skriver Tucker.

Også nasjonale medier har begynt å stille spørsmål
Og det er ikke bare Wales Online som har begynt å stille spørsmål ved nordmannens innsats i Cardiff-sjefsstolen.

FÅR KRITIKK: Lokalpressen har begynt å snu seg mot Ole Gunnar Solskjær i Cardiff. Foto: Scanpix.
FÅR KRITIKK: Lokalpressen har begynt å snu seg mot Ole Gunnar Solskjær i Cardiff. Foto: Scanpix.

– Ingen på Cardiff City Stadium forutser en ny sparking etter Solskjærs seneste tilbakeslag, men med de siste aksjonene til Vincent Tan og hans styre ferskt i minnet bør ingenting tas for gitt heller, skriver Graham Clutton i The Telegraph.

– Før kampen fortalte Ole Gunnar Solskjær om hvordan Hull-manager Steve Bruce hadde anbefalt ham å ikke begynne i manageryrket. Nordmannen kan være i ferd med å ønske at han hadde hørt på det rådet i kjølvannet av dette grusomme nederlaget, skriver Andrew Gwilym i The Independent.

– Det er nå legitimt å spørre om Cardiff faktisk har beveget seg bakover under Solskjær. I form av sin ligaplassering har de helt klart det. Det kan minne om en identitetskrise i laget. Under Mackay var det en tydelig spillestil, mens det under Solskjær ser ut til å være usikkerhet, skriver Riath Al-Samarrai i Daily Mail.

Malky Mackays tilnærming bringes på banen
Tilbake i spalten i den lokale avisen bringes det også på bordet at eks-manager Malky Mackays tilnærming til Premier League-livet kanskje ikke var den dummeste for Cardiff-mannskapet.

– Tidligere manager Malky Mackay ble kritisert av mange for sin forsiktige og defensivt orienterte tilnærming, og om den kritikken var berettiget eller ikke handler om personlige meninger. Men etter å ha sett denne kampen kan man ikke hjelpe for å tenke at den disiplinen og Mackays måte å gjøre det på er noe «Bluebirds» sikkert kunne trengt igjen, skriver Tucker.

Heller ikke Mats Møller Dæhli, som vanligvis trekkes fram som lyspunktet blant Solskjærs manager-avgjørelser, fikk nevneverdig skryt av Tucker denne gangen.

– Den norske tenåringen er åpenbart full av talent, men ikke klar til å gjøre den slags innflytelse som trengs på dette nivået, skriver han.

Hva tror du om Solskjærs muligheter for å snu Cardiff-skuten? Ta diskusjonen!