– Har aldri opplevd noe større enn dette

Marit Bjørgen, Therese Johaug og Kristin Størmer Steira ble hyllet foran 40 000 i Sotsji.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bergen/Sotsji (TV 2): Norge tok rent bort på kvinnenes 30 kilometer lørdag, med Marit Bjørgen, Therese Johaug og Kristin Størmer Steira på pallplassene.

Søndag fikk trioen endelig sine velfortjente medaljer under avslutningsseremonien i Sotsji. Men over 40 000 tilskuere på tribunene ble de norske jentene ropt opp og fikk de edle metallene rundt halsen. Med tre norske flagg på vei opp på flaggstengene ble også «Ja, vi elsker dette landet» spilt over anlegget.

Alt om OL: Program/resultater Medaljer | Øvelser | Utøvere | Historien

– Frysninger på ryggen

Johaug ble helt satt ut av det hele.

– Det var en fantastisk opplevelse å stå innpå gulvet der med tusenvis av folk rundt. Det var utrolig stort å høre dem juble og klappe for deg. Jeg tror jeg aldri har opplevd noe større enn dette, sier hun til TV 2.

OL-dronninga Bjørgen ble tidenes kvinnelige vinterolympier med sin gullmedalje. Men trønderjenta lot seg likevel begeistre av seiersseremonien.

– Det føltes utrolig godt. Det var et kick å stå der og en stor opplevelse. Ikke minst da de russiske gutta ble ropt opp og fikk jubel. Det var frysninger på ryggen. En spesiell og skikkelig artig opplevelse, sier hun til TV 2.

Bjørgen rasket med seg tre gull i Sotsji. På spørsmål om hva som er hennes beste minne fra Russland, kommer likevel svaret kjapt:

– Det er gullet på tremila. Det var veldig spesielt å stå der med lagvenninnene, sier hun.

Det er Johaug også enig i.

– Det er godt at vi gjør det så bra her på slutten. Ikke minst at vi var tre jenter som sto på pallen, sier hun.

– Skal sove med denne i natt

For Størmer Steira ble det med den ene bronsen. Men den medaljen var som et gull for veteranen, som har flere sure 4. plasser i mesterskap de siste årene.

MEDALJEJENTER: Therese Johaug, Marit Bjørgen og Kristin Størmer Steira sørget for helnorsk pall under avslutningsseremonien i Sotsji. Foto:  REUTERS/Marko Djurica
MEDALJEJENTER: Therese Johaug, Marit Bjørgen og Kristin Størmer Steira sørget for helnorsk pall under avslutningsseremonien i Sotsji. Foto:  REUTERS/Marko Djurica

Etter seremonien var hun overlykkelig.

– Jeg skal ikke skryte på meg å ha vært med på så mange slike seremonier før. Men det var utrolig stort og fantastisk stemning. Jeg tror jeg skal sove med denne her i natt, for å si det sånn, sier hun og titter på bronsemedaljen rundt halsen.