Snodgrass senket Spurs

Tottenhams Champions League-planer fikk seg et alvorlig skudd for baugen på Carrow Road. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norwich-Tottenham 1-0

Etter et langt gjesp av en første omgang, tok ting seg virkelig opp etter hvilen. 

Kun halvannet minutt var spilt da Robert Snodgrass sendte vertene i føringen med et velplassert skudd. 

Emmanuel Adebayor og Roberto Soldado fikk gode sjanser til å utligne, men det ville seg ikke for Tottenham-spissene søndag. John Ruddy i Norwich-buret leverte solid spill. 

Alexander Tettey fikk en glimrende mulighet til å sette den siste spikeren i Tottenham-kisten like før full tid, men trønderen traff ikke ballen. 

Det gjorde ikke noe for Snodgrass` scoring var nok til å sikre tre svært så etterlengtede poeng for Norwich, mens Tottenham taper viktig terreng i kampen om fjerdeplassen. 

Dette var Norwichs første ligaseier siden 7. desember.

– Det var utrolig viktig å ta tre poeng. Når vi spiller som et lag slik vi gjør, er det helt utrolig, sa Alexander Tettey.  

– Vi har spilt bra i de siste tre-fire kampene uten at vi har hatt noen til å gjøre mål. Vi har alltid stolt på at hvis vi kunne spille bra. I dag scoret vi et og forsvarte oss veldig bra. Alt i alt ser vi progresjon i måten vi spiller på, sa han etter kampen. 

Også Norwich-manageren var en lettet mann etter kampen. 

– En stor kamp for oss. Vår form har vært bra, men vi har ikke tatt poengene vi har ønsket og trengt. Nå går vi inn i den delen av sesongen hvor lagene kjemper for tilværelsen og vi må plukke resultater vi trenger. I dag trengte vi det, slo han fast.  

Tottenham-sjef Tim Sherwood var selvsagt i et helt annet humør enn Tettey og Hughton. 

– Det var ingen god første omgang. Ting kom seg i andre omgang, men vi tok ikke sjansene våre, var hans kjappe analyse av kampen. 

I TV 2s Premier League-studio satt John Carew og så kampen. Han lot seg imponerer av det Norwich viste. 

– Det tok seg opp, definitivt. Norwich gjorde en god figur. Vant kampen fortjent. Tottenham-spillerne virket ikke som de ville spille fotballkamp i dag. Du så det på kroppsspråket, de hadde det ikke gøy utpå der og måtte betale prisen, sa John Carew etter kampslutt. 

Også Petter Myhre medga at seieren var fortjent, men han tror ikke Norwich kan innkassere ny Premier League-kontrakt med det første. 

– De kommer med all sannsynligheten til å være med i nedrykkskampen til slutten. Dette var en sliteseier. I første omgang hadde de ingenting, minnet han om.

– Norwich var best i andre omgang og vinner sånn sett fortjent, men det er ingenting som tilsier at de plutselig skal begynne å vinne mange kamper nå med det de har prestert, fortsatte Myhre. 

Kjedelig første omgang
Kampens første sjanse var det hjemmelaget og Ricky van Wolfswinkel som fikk. Et Norwich-innlegg ble stusset videre av en Tottenham-forsvarer og fikk en høy bue. Ballbanen gjorde sitt til at spissen ikke traff ballen skikkelig og Lloris fanget ballen greit

Alexander Tettey startet kampen for vertene. I det 25. minutt fyrte han av fra nesten 30 meter. Forsøket havnet på rad 18. 

Norwich hadde lenge et visst trykk på gjestene, uten å skapde de helt store sjansene. 

Tamme gjester
Tottenham, som har sett bra ut under Tim Sherwood, på sin side slet offensivt. Emmanuel Adebayor som har scoret jevnt og trutt, klarte Spurs sjeldent å involvere. 

Gjestene kom seg ofte rundt på kantene, men enten var innleggene for svake eller så manglet det bevegelser foran mål. 

Det var gjennomgangsmelodien for de liljehvite den første omgangen, så etter en rimelig sjansefattig omgang var det målløst. 

– En veldig uinspirerende forestilling. Litt nesten, men det var egentlig det, sa John Carew i pausen. 

– Dessverre litt som forventet. Vi snakket om det på forhånd. Det scores lite mål på Carrow. Skikkelig traurig omgang, sa Petter Myhre. 

Tidlig Norwich-mål
Da halvannet minutt av den andre omgangen var spilt slo hjemmelaget til. Bradley Johnson fant Robert Snodgrass. Han skar inn fra høyrekanten og la ballen med stor følsomhet ved lengste stolpe. 

Timen var akkurat passert da Sebastian Bassong holdt på å rote det skikkelig til for seg selv. Stopperen skulle bare klarere en pakkeball, men han ble for ubesluttsom og Adebayor snappet ballen.

Adebayor med gode muligheter
Men alene med John Ruddy fikk togoleseren et har for hardt touch og Norwichs sisteskanse fanget ballen. 

Noen minutter senere ble samme Adebayor spilt gjennom etter fint veggspill med Paulinho, men nok en gang fikk kraftspissen ballen for langt foran seg og Ruddy fikk kastet seg over ballen. 

I det 65. minutt entret Roberto Soldado banen og spanjolen ble involvert umiddelbart. 

Etter kun sekunder på banen fikk nemlig spissen ballen i god posisjon, men som så mange ganger i Tottenham-trøyen blåste han ballen utenfor. 

Like etter fikk han en ny god mulighet etter et Lennon-innlegg fra høyre, men den tidligere Valencia-spissen traff ikke ballen rent. 

Med ti minutter igjen ble Chadli nydelig spilt gjennom av Dembele. Førstnevnte avsluttet fra 6-7 meter, men Ruddy kom ut, gjorde seg stor og forhindret med det baklengs. 

Etter et godt Tottenham-press slo hjemmelaget tilbake. Da vertene fikk frispark på nesten 25 meter ladet Johnson ventresleggen og ballen gikk som et prosjektil i tverrliggeren bak Lloris. 

Fire minutter før full tid fikk Tettey en gyllen mulighet til å sikre seieren. Gary Hooper og Norwich kontret langs høyrekanten. Hooper så at nordmannen kom på et godt løp i boksen. Innlegget kom litt bak Tettey som prøvde på et C-moment og sjansen rant ut i sanden. 

Hughton presset
To lag med alt å spille for barker sammen på Carrow Road søndag kveld. 

Tottenham bør ta tre poeng for å holde følge med de andre topplagene, mens Norwich før oppgjøret kun er et poeng over nedrykksstreken. 

Norwich-manager Chris Hughton er under hardt press for tiden. Har har tatt ut følgende lag:

Ruddy - Martin, Yobo, Bassong, Olsson Tettey, Johnson, Snodgrass, Fer, Redmond, van Wolfswinkel. 

Lloris - Naughton, Dawson, Vertonghen, Rose, Capoue, Bentaleb, Paulinho, Lennon, Adebayor, Dembele.