POKER: Petter Northug under NM i poker i Riga i 2011. (Foto: Tore Meek / Scanpix)
POKER: Petter Northug under NM i poker i Riga i 2011. (Foto: Tore Meek / Scanpix)

«NorthugJr» tapte 270.000 kroner før femmila

Petter Northugs pokeralias har vært svært aktivt under OL i Sotsji.

Som TV 2 har skrevet tidligere, tapte Petter Northugs nettpokerkonto 127.000 kroner etter at han ble vraket fra det norske laget til 15 kilometeren under OL i Sotsji.

Iløpet av de siste 24 timene har det igjen vært aktivitet på skiessets pokerkonto. Resultatet: Et tap på over 270.000 kroner.

Spilte 580 hender

TV 2 har fått bekreftet av kilder at pokerkontoen som har vært aktiv tilhører skiløperen, men det er usikkert om det var Northug selv som spilte fra kontoen lørdag formiddag.

Ifølge sporingssiden highstakesDB.com var Northugs pokerkonto aktiv ved flere anledninger lørdag formiddag og utover ettermiddagen. 

Ifølge nettstedet som fører statistikk over høytspillende pokerspillere, spilte nordmannens pokeralias «NorthugJr»  580 hender Omaha-poker. Etter spill mot totalt åtte motspillere, endte Northugs pokerkonto med et tap på 45.186 dollar, i overkant av 270.000 norske kroner. «NorthugJr» spilte Pot Limit Omaha PLO, og innsatsen per hånd lå på 50/100 dollar.

Under OL har Northugs pokeralias også vunnet penger. Han kunne blant annet innkassere over 100.000 norske kroner forrige mandag. 

Ukjent for management

TV 2 konfronterte Northugs management med opplysningene etter at pokerkontoen hadde tapt store penger etter vrakingen før 15 kilometeren i Sotsji.

– Dette vet jeg ingenting om, uttalte manager Are Sørum Langås til TV 2.

Heller ikke trener Eirik Myhr Nossum var særlig snakkesalig om pokerspillingen.

– Dette er helt ukjent for meg. Det eneste jeg så at han hadde med seg til OL, som var litt merkelig, var femmilsboka av Thor Gotaas. Om han har lest eller gjort noe annet så er jeg skråsikker på at det ikke er årsaken til at han ikke har gått fortere på ski i dette OL, sa Myhr Nossum til TV 2.

Landslagssjef Vidar Løfshus hadde ingen problemer med at Northugs kontoer er aktive under OL.

– Det er uproblematisk for meg. Poker er noe Petter har drevet med hele sitt liv. Det er en del av hans livsstil. Så lenge det ikke går ut over resultatene i løypa, så har vi ingen restriksjoner mot dette under et mesterskap, sa Løfshus til TV 2.

Spilte poker under forrige OL

Den registrerte aktiviteten til Northugs pokerkonto har gått kraftig ned etter at han ble del av Nye Høyder og brøt med landslaget i fjor sommer.

Northug har tidligere bekreftet at han spilte poker samtidig som han deltok i OL i Vancouver for fire år siden.

PRIVATLAG: Petter Northug sammen med manager Are Sørum Langås da de offentliggjorde oppstarten privatlaget rundt Northug.(Foto: Ned Alley / NTB scanpix)
PRIVATLAG: Petter Northug sammen med manager Are Sørum Langås da de offentliggjorde oppstarten privatlaget rundt Northug.(Foto: Ned Alley / NTB scanpix)

– Jeg spilte litt poker da jeg var i Vancouver. Det er ikke mye å gjøre på når man er i OL og i deltakerlandsbyen. Noen ganger prøver vi å slappe av med å spille litt kort, sa Northug til pokerlistings.com i februar for tre år siden.

Han er heller ikke den eneste OL-utøveren som spiller poker. Ifølge Pokerlistings.com er stjerner som Gregor Schlierenzauer, Bode Miller og Marcus Hellner alle aktive pokerspillere.