GOD START: Henning Berg har fått en fin start på trenerkarrieren i Polen. (AP Photo/Czarek Sokolowski)
GOD START: Henning Berg har fått en fin start på trenerkarrieren i Polen. (AP Photo/Czarek Sokolowski)

– Det forsterker troen på forandringene

Henning Berg har fått en strålende start i Polen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det startet med en 1-0 seier hjemme 14. februar og fortsatte lørdag kveld med 3-0-seier på bortebane mot laget som innehar tredjeplassen i ligaen, Górnik Zabrze. 

 

– Jeg er selvfølgelig veldig fornøyd. Górnik slo Legia ut av cupen før jul, så vi hadde noe å revansjere. Det klarte vi med et meget godt resultat.

 

Berg mener den gode starten ekstra viktig siden han er én av to utenlandske trenere den polske klubben har hatt de siste 40 årene.

 

– Vi har gjort en del forandringer i måten å jobbe på og spillestil. Da er det bra at vi får resultater i begynnelsen. Resultatmessig har det vært en god start, men det beste er at jeg ser offensiv framgang. Jeg var litt spent på å se med egne øyne hvordan lagene vi møter er i forhold til vårt eget. Da var det fint å se at vi sto godt og var solide.

 

Sær opplevelse

Første bortekamp ble en positiv, men merkelig opplevelse for nordmannen. Stadion som møtte dem var nemlig ikke ferdigbygget. Hele bygget er reist, men halvveis i prosessen med å sette opp seter gikk byggefirmaet konkurs. Derfor er det betong over hele stadion, men bare seter på den ene siden.

 

– Det ble en langside som lignet mer på en slags mur. Jeg husker jeg så at det på cupkampen på tape. Da tenkte jeg; herlig, her blir det mye folk når vi kommer. Så hadde de gått konk gitt, humrer Berg.

 

Det resulterte også i at bortesupporterne ikke fikk billetter og at den ferske Legia-treneren fikk sin ilddåp på bortebane uten heiarop fra egne fans.

 

– Det var veldig spesielt, men heldigvis var det hovedkampen på TV så de fikk sett den hjemme. Dessuten lagde de fantastisk stemning på første hjemmekampen.

 

Hjemmekamp stoppet

– Litt for mye har jeg hørt?

 

– Ja. Fansen her nede kan være litt eksentriske. Det ble tent opp litt raketter og lignende slik at kampen måtte stoppes en liten periode. Jeg vet de jobber med å få bedre orden på disse problemene, men til gjengjeld er atmosfæren på kampene helt fantastisk. Ubeskrivelig.

 

Da Legia Warszawa møtte Rosenborg på Lerkendal i 2012 fyrte supporterne opp bluss, og tente på ett sete. I tillegg ble én supporter pågrepet på Værnes for slåssing.

 

Nordmannen tok over en regjerende liga- og cupmester som ledet serien til vinterpausen, men det er likevel en stor utfordring som står foran 44-åringen. Legia vant gull for første gang på sju år i 2013, og det forventes at den tidligere Tippeliga-treneren gjentar bragden, samt skaper et navn i Europa.