DUM REGEL: UEFA-president Michel Platini kalte regelen som fører til «trippelstraff» for dum under pressekonferansen før trekningen av EM-kvalifiseringsgruppene. Foto: AFP PHOTO / VALERY HACHE
DUM REGEL: UEFA-president Michel Platini kalte regelen som fører til «trippelstraff» for dum under pressekonferansen før trekningen av EM-kvalifiseringsgruppene. Foto: AFP PHOTO / VALERY HACHE

UEFA vil fjerne «dum» regel

UEFA-president Michel Platini ønsker å fjerne regelen som fører til «trippelstraff».

Det har vært ulike meninger om hvorvidt det var korrekt av dommer Nicola Rizzoli å gi Arsenals keeper Wojciech Szczesny marsjordre i første kamp av åttedelsfinalen mot Bayern München. 

At det var straffespark er det ingen som helst tvil om, men blant annet har tidligere FIFA-dommer Graham Poll argumentert for at polakken burde ha blitt på banen. I spalten sin i Daily Mail skriver 50-åringen at en ikke kan konkludere med sikkerhet at Arjen Robben hadde en åpenbar scoringsmulighet da han ble lagt i bakken. 

«Dum» regel
Også UEFA-president Michel Platini har gjort seg opp en mening om den kontroversielle situasjonen, som mer eller mindre kan ha ødelagt Arsenals sjanser til Mesterliga-avansement.

– I 15 år har vi prøvd å endre denne regelen. Alle tekniske komiteer i UEFA og FIFA er i mot regelen, men når det har gått videre til fotballens internasjonale lovkomité (IFAB) har den ikke blitt endret, sier Platini.

Selv om den tidligere fotballhelten støtter avgjørelsen til Rizzoli om å vise ut Arsenals sisteskanse, kan 58-åringen forstå frustrasjonen til sin landsmann Arsene Wenger.

– Han sa at dommeren drepte kampen, men dommeren hadde ikke noe valg. Han må bare respektere denne dumme regelen.

Blatter holder stand
Som en erstatning til regelen som gir både straffespark, rødt kort og suspensjon, foreslo Platini følgende i desember i fjor:

– Jeg ville ha gjort det som de gjør i rugby, der gjerningsmannen blir straffet ved å bli sendt av banen i 10-15 minutter. Da får motstanderlaget en fordel i bare den kampen.

Det er derimot ikke alle som deler Platinis alternative syn på saken. Ifølge Sky Sports mener FIFA-president Sepp Blatter at den nåværende sanksjonen både er en passende og riktig straff.

Skal denne regelen endres på noen måte, må det være 75 prosent oppslutning i IFAB.