OMKOM: 26-åringen omkom etter skadene han fikk da han ble påkjørt her i Olav Kyrres Gate i Bergen. Foto: Tor Andreas Lothe
OMKOM: 26-åringen omkom etter skadene han fikk da han ble påkjørt her i Olav Kyrres Gate i Bergen. Foto: Tor Andreas Lothe

Mann omkom etter å ha blitt påkjørt av buss

Den 26 år gamle mannen ble påkjørt av en partybuss i Bergen sentrum.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet fikk meldingen fra AMK klokka 02.39 om at en mann var påkjørt av en buss ved kjøpesenteret Xhibition i Olav Kyrres gate i Bergen.

Mannen i 20-årene var kritisk skadet og bevisstløs da han ble fraktet med ambulanse til Haukeland sykehus.

I morgentimene søndag opplyste politiet at mannen var omkommet av skadene. Operasjonsleder Inger Myrtvedt sier til TV 2 at saken er under etterforskning.

– Det er for tidlig å gå ut med noe mer om hendelsesforløpet. Etterforskere jobber med å innhente vitneavhør og det foretas krimtekniske undersøkelser av bussen, sier Myrtvedt.

– Det er mye som gjenstår ettersom det er mange vitner og masse folk om bord i bussen, sier hun.

Kjørte videre

Politiet i Hordaland sa natt til søndag til TV 2 at bussjåføren ikke merket at han kjørte på en person, og derfor kjørte videre. Bussen ble etter ulykken stoppet og er nå tauet inn av politiet for undersøkelser.

– Det var en partybuss, og ikke en rutebuss som kjørte på mannen, sa operasjonsleder Kjersti Eidsnes ved Hordaland politidistrikt til TV 2 i natt.

Det er en leddbuss og den var i ferd med å svinge da 26-åringen skal ha blitt truffet. Eidsnes sier at mannen antagelig ble truffet av siden på bussen, og at det kan forklare hvorfor sjåføren ikke fikk det med seg.

Avhører vitner

Det var en del folk i bussen. Disse ble fraktet videre med rutebuss, mens sjåføren ble tatt med inn for avhør og rutinemessig blodprøve. Politiet sier likevel at de ikke mistenker at sjåføren var påvirket.

Det var også flere vitner til ulykken og politiet jobber nå med å avhøre disse samt sjåføren er inne til avhør.