De nybakte foreldrene forlater sykehuset

Prinsesse Madeleine og ektemannen Chris O'Neill får reise hjem med datteren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et bilde det svenske kongehuset har lagt ut på sine offisielle Facebook-sider viser det lykkelige paret, klare for avreise.

Tidlig ute

Det var torsdag kveld klokken 22.41 lokal tid i New York at den lille jenta kom til verden.

Prinsessen hadde allerede planlagt at fødselen skulle skje i statene siden dette er parets bosted for tiden. Nyheten kom likevel om en overraskelse for mange, siden det hele skjedde fem dager før termin.

Bestemt navn

Den nybakte faren møtte pressen i New York sent fredag og kunne fortelle at mobilen hans var full med bilder av datteren. Han røpet også at navnet hennes allerede er klart, men ingen av delene kunne han dele med pressen ennå.

Prinsesse Madeleine og O´Neill giftet seg i juni i fjor, og dette er deres første barn. Barnet vil bli barnebarn nummer to for Carl-Gustaf og dronning Silvia.

Baby-bilder kan komme mandag

TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland sier at det svenske hoff er klar over at Sverige og resten av verden venter spent på de første baby-bildene.

– Og derfor velger de å legge ut bildet av de nybakte foreldrene idet de forlater klinikken i all stillhet med barnet mellom seg - akkurat slik de gjorde med Victoria og Daniel med lille Estelle. Det første nærbilder kommer trolig allerede i morgen - sammen med prinsessens navn, sier Totland.

Ifølge det svenske kongehusets advokat vil den lille nyfødte både få prinsessetittel og arverett - og gå inn i arverekken etter sin mor.

– Men det gjenstår kanskje å se om det er dette Madde og Chris selv ønsker, sier Totland til TV 2.