Finland knuste USA i bronsefinalen

Finland revansjerte seg for semifinaletapet mot Sverige ved å knuse USA i OL-bronsekampen i ishockey. 43-årige Teemu Selänne scoret to mål.

Det gjorde han i sin sannsynligvis siste landskamp. Anaheim Ducks-stjernen slo inn kampens første mål med en backhand tidlig i 2. periode. Bare 11 sekunder senere doblet Jussi Jokinen ledelsen, og da var mye gjort.

Juuso Hietanen økte tidlig i den siste perioden, og da Selänne gjorde 4-0 i overtall var saken definitivt klar. Olli Määttä fastsatte resultatet i et nytt overtallsspill.

Selänne har etter lørdagens scoringer 43 målpoeng i OL-turneringer i ishockey, flere enn noen annen spiller. Han var med i OL for sjette gang og fikk medalje for fjerde gang.

Han vant bronse i 1998 og 2010, sølv i 2006. Med bronsen i 1994 fikk Finland OL-medalje for femte gang på de seks siste lekene.

– Dette har vært en fantastisk opplevelse. Ingen trodde på oss før OL; men alle som ble hentet inn i siste øyeblikk gjorde det godt, sa Selänne, som også takket tilhengerne. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2